Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Kakve su ti misli takav ti je život
život

Kakve su ti misli takav ti je život

Koliko puta smo čuli reči, kakve su ti misli, takav ti je zivot? Verovatno više puta od strane naših bliskih osoba ili kada slušamo motivacione govornike. Svi znamo momenat kada zelimo da imam pozitivne misli i stav, međutim konstantno se dešavaju loše stvari i ne uspevamo da odrzimo pozitivan majndset.


PRIČA O GLUMCU

 

Postoji zanimljiva priča koju je ispričao glumac Džim Keri. On je na početku svoje karijere napisao sebi ček na 10 miliona dolara.Nakon  pet godina je za jedan film dobio 10 miliona dolara. Deluje nazamislivo i nerealno, ali se desilo. Doduše, u zavisnosti na to kako gledamo, itekako ima smisla.

 

ŠTA TO DRUGI RADE DRUGAČIJE OD NAS?

 

Kao što svi znamo ljude koji su uvek srećni i sve im ide od ruke, da li smo se zapitali zašto je to tako, mora da rade nešto drugaćije. To je istina, rade nešto drugačije, a to je da veruju u sebe i otvoreno govore stvari koje zele. Sve kreće od nas. Naravno, u zivotu će biti momenata kada će biti teško, ali čak i tad moramo da razmišljamo
drugačije.

 

VEŽBAJTE!

 

Teški momenti su neizbezni, ali tada ne treba da padnemo u negativu i sumnju, već je to pravi trenutak za rast i nešto što će nas ojačati. Kao što telo mozemo da treniramo, tako mozemo i naše misli i mozak. Jer je na kraju krajeva sve to rutina koju moramo da prihvatimo.

 

KAKO ZAPOČINJETE DAN?

 

Zapitajte se kako započinjete dan. Ukoliko odma čim ustanemo krenemo da mislimo o svim problemima koje imamo, zatim uzmemo telefon i skrolujemo po Instagramu i krenemo da se poredimo sa drugima, ustanemo i samo zelimo da popijemo kafu da se osećamo bolje, ali ni to ne pomaze.

Mi smo već tad isprogramirali mozak za taj dan, biće svesno i podsvesno opterećen tim brigama i problemima jer mu je to poznato i sve što dalje budemo radili u toku dana, imaće reakciju koja je zasnovana na našim početnim mislima.

To moze da traje danima, onda nas neko pita što smo tako mrzovoljni, odgovorićemo jer se to i to desilo pre 3 dana. Tako vreme prolazi i mi smo svaki dan nezadovoljno zbog nečega što se desilo pre 3 dana, zatim 7 dana, mesec dana, pa i godinu dana. Na kraju smo se samoisprogramirali da se tako generalno osećamo i mislimo.

 

PRIHVATITE STVARI

 

Potrebno je da prihvatimo da su se neke stvari desile koje ne možemo da promenimo, ali možemo da promenimo naš pogled na njih. Ukoliko upadnemo u vrtlog samosazaljenja, to će nam postati poznato i biće naša zona komfora. Te ćemo samo takve stvari da privlačimo i tako da ledamo na svet. Kako bismo nešto promenili, malim koracima ćemo izaći iz zone komfora. Jutro ćemo započeti sa tri mini cilja za taj dan i umesto Instagrama ćemo uraditi mali trening. Biće neugodno, ali je to proces dekodiranja.

 

VIZUALIZUJTE STVARI

 

Zatim jedna jako bitna stvar jeste vizualizacija. Izdvojite vreme i stvarno razmislite šta zelite da budete i kako zelite da vam izgleda zivot. Nemojte odma da samo razmišljate zelim posao sa velikom platom ili trbušnjake, već razmislite kako ćete to postići i kako ćete se osećati. To mora da bude autentično za vas. Postavljajte pitanja, kako će izgledati moja kancelarija i radni dan. Ili sa kakvim ću ljudima raditi, kada ću ići na treninge, kako ću i sa kim provoditi vikende.

Bitno je da vizualizujete sve što želite i da se ne plasite da nešto želite, jer je više puta u čovečanstvu dokazano da i nešto nemoguće može da se desi, pa zašto onda mislite da vi ne možete sledeće godine da kupite svoj prvi auto na primer. Snaga uma postoji, samo još uvek ne znaju svi da je koriste.

 

 

TEKST: ALEKSANDRA POPOVIĆ

Aleksandra Popović je završila Fakultet dramskih umetnosti na katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Njena interesovanja su različita i uvek voli da nauči nešto novo.