Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Pet sportova koji su idealni za leto
Pet sportova koji su idealni za leto

Pet sportova koji su idealni za leto

Bliži se toplo vreme inspirišući vas da pokušate nešto sasvim novo. Jedno je sigurno – leto je pravo vreme za novi početak i brigu o svom duhu i telu. Ukoliko još uvek niste sigurni šta je to u čemu biste voleli da se oprobate, u nastavku teksta možete pogledati neke od naših predloga.


VOŽNJA ROLERA

Ukoliko vam je ova aktivnost ostala neostvarena želja još od detinjstva – pravi je trenutak da pokušate. Za početak je poželjno nositi udobnu odeću i koristiti štitnike, kako biste ublažili prve padove.

Nađite prostrano i bezbedno mesto, koje nije preterano prometno i vežbajte. Ova aktivnost idealna je za celo društvo.

PLES – AKTIVIRANJE CELOG TELA

Proleće je idealno vreme za formiranje novih plesnih grupa. U zavisnosti od svojih preferencija, možete razmotriti neki od standarnih ili latinoameričkih plesova, balet, poll dance ili mnoge druge.

Ples je fantastičan način za aktiviranje čitavog tela. Osim što je reč o aktivnosti koja pozitivno utiče na zdravlje, ples povezuje ljude najrazličitijih interesovanja, predstavlja razmenu energije i formira prijateljstva.

JEDRENJE NA DASCI

Jedna od aktivnosti koja nije laka za učenje, ali može biti pravi poduhvat za one koji žude za izazovom. Ukoliko imate nameru da se oprobate u ovom fascinantnom sportu, važno je da umete da plivate kao i da budete veoma strpljivi jer ova veština zahteva integraciju mnogih faktora poput izdržljivosti, upornosti i snage.

REKREATIVNO TRČANJE

Aktivnost koju možete raditi potpuno sami ili u društvu. U početku možete kombinovati trčanje i brzi hod. Važno je da pratite svoj ritam i osluškujete svoje telo. Pravilno disanje je ono što će vam prilikom ove aktivnosti puno olakšati.

Posavetujte se sa iskusnijim trkačima. Trčanjem ćete povećati svoju kondiciju, zategnuti mišiće i postići osećaj potpune rasterećenosti.

AEROBIK NA VODI – AKVABIK

Ukoliko vam klasičan aerobik nije dovoljno interesantan ili ste se naprosto zasitili – evo idealne prilike za rekreaciju u vodi. Ova vrsta treninga obezbeđuje druženje, nova poznantstva i dobru atmosferu. Sve što vam treba su peškiri i kupaći kostim u kom se osećate prijatno. Akvabik je pogodan za svaki uzrast, za trudnice kao i za decu.


TEKST: ANJA MARJANOVIĆ

Anja Marjanović, rođena je 1999. godine. Diplomirani psiholog, sticajem okolnosti pesnikinja. U slobodno vreme voli da vozi rolere i lovi zalaske sunca po Beogradu.