Šta su kristalne boce za vodu?

Šta su kristalne boce za vodu?

Kristali su korišćeni hiljadama godina u raznim drevnim civilizacijama i religijama zbog svojih navodnih zdravstvenih koristi, od drevnog Egipta i Grčke do Indije i Tibeta. Iako ne postoje naučni dokazi koji podržavaju upotrebu kristala izvan placebo efekta, oni ostaju popularni i važni za mnoge. Neki duhovni iscelitelji veruju da određeni kristali mogu imati lekovita svojstva.


ŠTA SU KRISTALNE BOCE ZA VODU?

Kristalne boce za vodu su više nego samo lep dodatak. Ove boce zapravo koriste kristale i kamenje isceljenja da pomognu u usklađivanju i transformaciji energije, duha i fizičkog zdravlja. Kristalne boce za vodu su staklene boce u kojima su u unutrašnjosti ugrađeni komadići prirodnog kristala ili dragog kamenja. Potpuno su bezbedne, netoksične dizajnirane su da budu održive i da se ponovo koriste. One su takođe i opremljene nizom različitih kristala poznatih po zdravstvenim i lekovitim svojstvima.

PREDNOSTI KRISTALNIH BOCA ZA VODU

Ideja koja stoji iza kristalnih boca za vodu je da se voda iznutra prože energijom specifičnog kristala koji se upija unutra. Različiti kristali koriste se u različite svrhe lečenja ili duhovne svrhe. Ljudi već vekovima koriste kristale kao deo svojih meditacija ili duhovnih rituala. Pijenje ove vode sa kristalima omogućava nam da iskoristimo energiju i namere našeg odabranog kristala.

NAJČEŠĆI KRISTALIU KRISTALNIM BOCAMA

Ružin kvarc – koristi se za ljubav, predanost, unutrašnji sklad i mir. Veruje se da ovaj kristal pomaže u otvaranju srčane čakre i poboljšava naše sposobnosti dubokog samoljublja.

Ametist – ovaj kristal je idealan za ravnotežu, pozitivnu energiju, isceljenje, snagu i kreativnost. Takođe je savršen i za čuvanje auričnih polja i zaštitu od negativne energije. Donosi uvid, jasnoću i mir.

Crni opsidian – efikasan je čistač negativnih vibracija. Takođe je poznat kao moćan psihički zaštitnik, pomaže da budete sigurni i zaštićeni.

Prozirni kvarc – odličan kristal za kanalisanje pozitivne energije i pretvaranje u moćne sile. Takođe je odličan i za skladištenje energije i njeno pojačavanje.

Citrin – predstavlja kristal za koji se veruje da donosi obilje i uspeh. Pomaže da se dobije pozitivniji pogled na sopstvenu svest i podsvest.

Zeleni aventurin – jedan je od najsrećnijih kristala za koji se veruje da donosi priliku i sreću.

KAKO FUNKCIONIŠU KRISTALNE BOCE?

Voda ima potencijal da apsorbuje energiju ulivajući joj kristal. Na taj način možemo iskoristiti kristalne vibracije svakog kamena. Pijenje vode tokom dana može nam pomoći da uskladimo naše telo sa pozitivnom energijom. Tada će voda suptilno delovati kako bi podržala naše opšte blagostanje.

DA LI SU KRISTALNE BOCE BEZBEDNE?

Kristalne boce za vodu su bezbedne ako nisu izložene ekstremnim temperaturama, nemaju pukotine ili curenja i ako su pravilno uskladištene. Obavezno treba nabaviti kristalne boce za vodu koje ne sadrže BPA, tako da ne moramo da brinemo da li će štetne hemikalije iscuriti u naše piće. Iako nam kristali mogu doneti toliko ljubavi i svetlosti, neki mogu sadržati elemente u tragovima koji su toksični za ljude. Zato, prvo treba proveriti da li su korišćeni kristali sigurni i netoksični.

Iako su ova providna staklena boca i njen očaravajući kristal estetski prijatni za oči, razlog za pronalazak ove boce je taj što voda može inspirisati energiju koja dolazi iz kristala. U zavisnosti od vrste kristala, može imati različite efekte na vas dok pijete vodu. Ideja koja stoji iza ovih kristalnih eliksira za vodu je da se kristali drže na jednom mestu kako bi mogli da deluju kao posrednik između vas i njegove pozitivne energije.

TEKST: MARIJA VIDOJEVIĆ

Marija Vidojević je studentkinja prve godine Novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Voli da piše u slobodno vreme, a najviše je zanimaju sport i psihologija. Obožava muziku, poeziju i putovanja, a večita inspiracija joj je ljubav.