Idealni modeli patika za ovu sezonu

Idealni modeli patika za ovu sezonu

Sudeći po izdanjima koji su predstavljeni na modnim pistama, izbor patika ove sezone će biti šarenolik. U nastavku teksta možete pročitati koji su idealni modeli za ovu sezonu.


 

RETRO PATIKE

Prema rečima modnih znalaca model Samba biće jedan od najtraženijih ove sezone. Uzevši u obzir da su ih Kendal Džener i Bela Hadid ispromovisale u svojim modnim kombinacijama, njihova potražnja je sve veća. Pored njih, Asics patike su se takođe istakle kao jedan od najtraženijih modela.

 

 

FUTURISTIČKI MODELI

Na nedeljama mode za proleće ⁄ leto 2023. godine preovladavali su srebrni modeli inspirisani svemirom. Patike su pretežno u neutralnim bojama, sa primesama neon momenta. Er Maks 720 predstavljaju idealan primer futurističkog modela patika. Njihov vazdušasti đon pruža udobnost i osećaj hodanja po oblacima. Pored toga, neon nijanse su vrlo uočljive na njima.

 

 

“ER FORS”

Aktuelan već nekoliko sezona, Najki Er Fors ne izlazi iz mode i uklapa se uz sve stilove. Košarkaška silueta sa vazdušnim đonom i modelom od kože, biće mast hev ove sezone. Ovaj model se može naći u raznim bojama, ali beli model je onaj koji se izdvaja, i uklapa uz sve kombinacije.

 

 

“NJU BALANS” 550

Nju Balans patike su obeležile 2022. godinu, međutim model Nju Balans 550 biće prisutan i 2023. godine. One su unikatne i popularne jer predstavljaju kombinaciju retro i tatin ormar estetike. Deblji đon i kožni završetak čine ove patike pogodne za bilo koje godišnje doba, te se mogu kombinovati i uz zimske i jesenje autfite.

 

 

“TATINE” PATIKE

Takozvane tatine patike trenutno su prepoznatljive po izgledu patika za planinarenje. Vremenom ovaj model postaje sve popularniji u svetu mode, s brendovima poput Salomona. Prvi model ovih patika bio je u obliku patika za trčanje, a kasnije je evoluirao u košarkaške patike. Danas planinarski trend postaje sve više aktuelan kada su ove patike u pitanju.

 

TEKST: PETRA STAMENKOVIĆ

Petra Stamenković je student komunikologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Voli glumu i novinrstvo, pored toga da čita, putuje i upoznaje nove ljude.