Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Idealni modeli patika za ovu sezonu
Moda na društvenim mrežama

Idealni modeli patika za ovu sezonu

Sudeći po izdanjima koji su predstavljeni na modnim pistama, izbor patika ove sezone će biti šarenolik. U nastavku teksta možete pročitati koji su idealni modeli za ovu sezonu.


 

RETRO PATIKE

Prema rečima modnih znalaca model Samba biće jedan od najtraženijih ove sezone. Uzevši u obzir da su ih Kendal Džener i Bela Hadid ispromovisale u svojim modnim kombinacijama, njihova potražnja je sve veća. Pored njih, Asics patike su se takođe istakle kao jedan od najtraženijih modela.

 

 

FUTURISTIČKI MODELI

Na nedeljama mode za proleće ⁄ leto 2023. godine preovladavali su srebrni modeli inspirisani svemirom. Patike su pretežno u neutralnim bojama, sa primesama neon momenta. Er Maks 720 predstavljaju idealan primer futurističkog modela patika. Njihov vazdušasti đon pruža udobnost i osećaj hodanja po oblacima. Pored toga, neon nijanse su vrlo uočljive na njima.

 

 

“ER FORS”

Aktuelan već nekoliko sezona, Najki Er Fors ne izlazi iz mode i uklapa se uz sve stilove. Košarkaška silueta sa vazdušnim đonom i modelom od kože, biće mast hev ove sezone. Ovaj model se može naći u raznim bojama, ali beli model je onaj koji se izdvaja, i uklapa uz sve kombinacije.

 

 

“NJU BALANS” 550

Nju Balans patike su obeležile 2022. godinu, međutim model Nju Balans 550 biće prisutan i 2023. godine. One su unikatne i popularne jer predstavljaju kombinaciju retro i tatin ormar estetike. Deblji đon i kožni završetak čine ove patike pogodne za bilo koje godišnje doba, te se mogu kombinovati i uz zimske i jesenje autfite.

 

 

“TATINE” PATIKE

Takozvane tatine patike trenutno su prepoznatljive po izgledu patika za planinarenje. Vremenom ovaj model postaje sve popularniji u svetu mode, s brendovima poput Salomona. Prvi model ovih patika bio je u obliku patika za trčanje, a kasnije je evoluirao u košarkaške patike. Danas planinarski trend postaje sve više aktuelan kada su ove patike u pitanju.

 

TEKST: PETRA STAMENKOVIĆ

Petra Stamenković je student komunikologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Voli glumu i novinrstvo, pored toga da čita, putuje i upoznaje nove ljude.