Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Filmovi Leonarda Dikaprija
Filmovi Leonarda Dikaprija

Filmovi Leonarda Dikaprija

Leonardo Dikaprio je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, verovatno svih vremena. Rođen je 11. novembra 1974. godine. Ime Leonardo je dobio po slikaru Leonardu da Vinčiju. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, glumio je u nekim od najpoznatijih holivudskih filmova. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i poznatog Oskara. Bez teških droga i superherojskih filmova, njegov je savet za uspešnu karijeru.


TITANIK

Film Titanik iz 1997. godine je, verovatno i njegov najpoznatiji film. Iako je pre toga imao uloga, mladog Dikaprija je uloga Džeka Dosona u ovom filmu vinula u zvezde. Postao je jedan od najpoželjnijih mladih glumaca, ali pored izgleda, zračio je i talentom. U ovom filmu pokazao je svoje fantastično umeće i zajedno sa svojom najboljom prijateljicom, Kejt Vinslet, ostavio neizbrisiv trag u svet kinematografije.


UHVATI ME AKO MOŽEŠ

U ovom filmu, Dikaprio je pokazao koliko je svestran i jedinstven. Glumio je u nekoliko filmova inspirisanih istinitim događajima, a ovo je jedan od njih. Leo ovde glumi Frenka Abagnejla, svetski poznatog falsifikatora i prevaranta. Frenk je uspeo da prevari ogromni broj ljudi, da upadne u razne dugove i probleme, ali i da se iz svega toga uspešno izvlači. Za sve to vreme, menjao je izgled i identitete, a niko to ne bi umeo bolje da odglumi od Leonarda Dikaprija.

ZATVORENO OSTRVO

Ovaj film je psihološki trler Martina Skorsezea. Radnja je bazirana na istoimenom romanu Denisa Lehana. Dikaprio ovde glumi pripadnika policije Edvarda Danijelsa, koji dolazi na zatvoreno ostrvo kako bi rešio misteriju nestale osobe. Tedi, kako mu je u filmu nadimak, usput pronalazi mnoge stvari koje nikada nije očekivao da će naći. Saznaje neke istine koje zvuče previše suludo da bi se u njih poverovalo.

U ovom filmu možete, još jednom, videti veličinu i talenat Leonarda Dikaprija. Uspeo je da, u jednom liku, iznese čitav spektar emocija, traganja, lutanja, nedoumica i sumnje. Nećete se pokajati ukoliko pogledate ovaj film, ali imaćete dosta pitanja da postavite.

REVOLUCIONARNI PUT

Ovo je još jedan film zasnovan na istoimenom romanu. Pored toga, Leova partnerka na filmu je ponovo Kejt Vinslet. Kejt i Leonardo su, u privatnom životu, veoma dobri prijatelji, već dugi niz godina. U ovom filmu glume ljubavni par čiji brak zapada u krizu, s kojom oni pokušavaju da se izbore na razne načine. Ovaj film je više puta nominovan i nagrađivan od strane raznih organizacija. Dobra je preporuka iz razloga što ćete videti kako fantastična hemija i velika ljubav između dvoje glavnih glumaca uvek doprinese razvoju i kvalitetu filma.

VELIKI GETSBI

Veliki Getsbi je veoma poznat film iz 2013. godine, rađen po još poznatijem romanu F. Skota Ficdžeralda iz 1925. godine. Ovaj film je istorijska drama, sa primesama romantike, ali i misterije. Leonardo Dikaprio ovde glumi glavnog lika, čuvenog Getsbija, misteoriznog milionera koji redovno priređuje zabave. U ovom filmu će vam se svideti kostimi, gluma, ali i sama radnj. Svih 142 minuta, koliko film traje, biće uzbudljivi i pomalo misteriozni.

TO NIJE SVE

Pored pomenutih, Leonardo Dikaprio glumio je u mnogim drugim legendarnim filmovima poput Avijatičara, Vuka sa Vol Strita, Romeo i Julija, Bilo jednom u Holivudu, i tako dalje. Svakako, za koji god se film odlučite, nećete pogrešiti. Leov ogromni talenat, posvećenost ulozi i savršena interpretacija, zasigurno će vas ostaviti bez daha.

Fotografija: printscreen

TEKST: NIKOLETA JOVIČIĆ

Nikoleta Jovičić je student jezika, zaljubljenik u poeziju, muziku i umetnost generalno. Voli da piše, uživa u prirodi i putovanjima, a večita inspiracija joj je ljubav.