Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Modne ikone 21. veka
Modne ikone 21. veka

Modne ikone 21. veka

Modna industrija je jedna od najjačih industrija u svetu, a moda označava popularne stilove koji postoje među ljudima. Kako se stilovi brzo menjaju, neophodno je da moda ide u korak sa tim promenama i da se prilagođava. Baš iz tog razloga svaki vek ili decenija ima svoje modne ikone koje su taj period obeležile.


MODNA IKONA KAO STIL KULTURNE KOMUNIKACIJE

Modna ikona se najmanje odnosi na titulu, a više na ukorenjeni pristup i uticaj koji osoba sobom nosi. (Šta mora da poseduje modna ikona). Da bi se neko smatrao modnom ikonom, neophodno je da njegov stil stvori kulturnu komunikaciju, da bude dostojan trenda ili da vas nadživi – objašnjava autorka ovog teksta.

ŽENSKA MODNA IKONA 21. VEKA

Kendal Džener – 27-godišnja manekenka iz Amerike, 2017. godine proglašena je modnom ikonom decenije od strane modnog sajta Daily Front Row, za vreme Nedelje mode u Njujorku. Kendal je, sa druge strane, od malena u javnom poslu zahvaljujući svojoj poznatoj porodici Kardašijan i njihovom čuvenom rijaliti šou. Njena karijera doživela je uspon 2014. godine kada je radila reklamne kampanje za štampu. Takođe, hodala je i svetskim modnim pistama u Njujorku, Milanu i Parizu. U svojoj karijeri prošetala je i pistom Viktorije Sikret. Prema podacima dobijenih sa Forbsove liste najbogatijih modela iz 2017. godine, zauzela je treće mesto. Sa njenim imenom se takođe povezuju i saradnje sa prestižnim Vogom i Harpers Bazarom.

MODNA IKONA MEĐU MUŠKARCIMA

Moda se uglavnom vezuje za žene. Samim tim one su te koje preferiraju da se oblače po modnim standardima, ali da iste i prate. Međutim, reč je o stereotipu koji su mnogi muškarci pobili svojim modnim ukusima i kombinacijama. U 21. veku, kao oličenje mode među muškarcima bio bi Dejvid Bekam.

DEJVID BEKAM – SIMBOL MODE

Muž Viktorije Bekam, modne dizajnerke, od poznatog engleskog fudbalera postao je oličenje stila u 21. veku. Sa svojom suprugom redovno oduševljava ljubitelje mode svojim odevnim kombinacijama koje su uvek prilagođene prilikama. Zbog profesije svoje supruge, vrlo često posećuje modne događaje, te je i te kako upućen u svet mode. Iako je na početku karijere imao nekoliko sitnih grešaka, vremenom je izgradio svoj pravac kog se i dalje pridržava. Zahvaljujući svom uticaju i stilu, ovaj slavni fudbaler i dalje je zaštitno lice mnogih poznatih brendova poput H&M-a (od 2011. do 2016.), Kent & Curwen-a (do 2020.), Maseratija (od 2021.) i Sejnsburija.

TEKST: MILJANA SAVIĆ

Miljana Savić studira na Filozofskom fakultetu u Nišu, smer Komuniciranje i odnosi sa javnošću. Gaji ljubav prema čitanju, odakle je i proisteklo interesovanje prema pisanju.  Otvorenog je uma, kreativna i odgovorna.