Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Jesenji recept – zdrave američke palačinke
Jesenji recept - zdrave američke palačinke

Jesenji recept – zdrave američke palačinke

Jesen se ušunjala u ulicu ali i u kuhinju. Sezonsko voće je toliko slasno i ukusno i treba ga iskoristiti na kreativan način. Za sve vas koji volite voćne poslastice, spremili smo recept koji je brz jednostavan za pripremu. Kad vam dolaze gosti, a nemate ništa u kući, trknite do najbliže prodavnice ili drveta. Uzmite nekoliko krušaka, jer u nastavku vam otkrivamo kako sjajan jesenji dezert može biti spremljen bez mnogo truda, kuvarskog umeća i sa minimalno sastojaka. Predstavljamo zdrave američke palačinke sa kruškama i jabukama u belom kremu, bez brašna i šećera.


SASTOJCI

 

četiri srednje kruške

čеtiri crvene jabuke

Šaka oraha

dve kašike meda

Za američke palačinke:

dva jaja

dve zrelije banane

Cimet

 

Za beli krem:

Grčki jogurt (manje pakovanje)

tri kašike meda

dve štangle bele čokolade

Ekstrakt vanile

 

 

PRIPREMA

Rernu uključite na dvesta stepeni i dno pleha obložite pek-papirom.

 

Kruške i jabuke dobro operite i presecite na pola. Kašičicom izdubite središnji deo, tako da odstranite semenke. U činijicu sa strane razmutite med sa dve

kašičice vode i premažite svaku polovinu krušaka i jabuka. Stavite u rernu da se peče oko dvadeset minuta. Znaćete da je voće spremno kada krene da pušta sok.

 

 

Dok se voće peče, napravite beli krem. Grčki jogurt, med i ekstrakt vanile umešajte zajedno, a štangle bele čokolade istopite na vodenoj pari.  Kada se čokolada otopi, sve sjedinite. Za palačinke umutite dva jaja sa izblendanim bananama, dodajte malo cimeta i umutite. Manjom kutlačom ili kašikom izlivajte smesu u tiganj podmazan sa malo maslaca ili kokosovog ulja. Pecite jednu po dva minuta sa svake strane na srednjoj vatri.

 

 

 Taman dok završite palačinke, voće je gotovo. Izvadite pleh iz rerne i pronađite tanjir na kom ćete servirati. Na testo koje ste ispekli stavite po  polovinu jabuke i kruške. U udubljenje u voću sipajte beli krem, a zatim pospite orasima.

 

 

UŽIVAJTE

Oduševiće vas kombinacija tekstura, ukusa i punoće zalogaja. Ovo je dezert koji te rastapa i ušuškava u ustima, a pored toga što je zdrav, ostavlja divan miris u kući. Dezert služite uz omiljeni čaj.

 

 

Prijatno!

 

 

 

TEKST: NINA ZEČEVIĆ

Nina Zečević je rođena u maju 1998. godine. Studentkinja je završne godine glume, poeziju piše od šeste godine, i do sada ima objavljene dve zbirke pesama. Filozofija, travarstvo, psihologija, gluma i pokret su njena inspiracija za svakodnevni rast i stvaranje.