Dekoracijom do osveženog prostora

Dekoracijom do osveženog prostora

Veliki broj ljudi često razmišlja o preuređenju svoje dnevne ili spavaće sobe. Razlog tome može biti što puno vremena provodimo u ovim prostorijama, te nam vremenom ne odgovara osvetljenje, raspored nameštaja ili sam nameštaj. Dekoracijom možemo doneti potpuno nov i svežiji izgled prostoru. 


 

LED SIJALICE – MODERNA DEKORACIJA I VISOKA FUNKCIONALNOST

Ukoliko je soba u kojoj boravite loše osvetljena idealno rešenje za to su led sijalice. Zbog svoje bele svetlosti lako se uklapaju u bilo koji ambijent. Led sijalice možete iskoristiti i za osvetljenje pojedinih delova sobe. One mogu krasiti kutak za čitanje ili deo iznad radnog stola. Takođe se njima mogu ukrasiti i ogledala, pa modernon dekoracijom dobijamo i visoku funkcionalnost koje ova vrsta svetiljki pruža.

 

 

 

UKRASI NA ZIDU

Izrada fotografija je takođe dobar način za ulepšavanje i dekorisanje prostora. Fotografije u više ramova mogu biti okačene na zidu. Osim toga, fotografije možete povezati koncem u boji i sami napraviti svoje okvire. Pored fotografija, vaše zidove može krasiti i planer. Podatke za planer poput naziva meseca ili dana možete sami kreirati i odštampati tako da vam se uklope u ostatak enterijera. Planer može biti jednobojan ukoliko volite minimalizam ili različitih boja, sve u zavisnosti od načina na koji želite da dekorišete sobu.

 

 

 

BELI ZID KAO PLATNO

Zid u beloj boji može biti platno koje možete ukrasiti u svom stilu, tako da uživate u svakom delu svog doma. Idealan dodatak za bele zidove mogu biti mermerni podovi, kao i zidovi prekriveni sedefasto belim kamenjem. Određeni delovi nameštaja poput fotelja, stolova ili stolica takođe su lepi u beloj boji. Različite nijanse bele i krem boje mogu biti odlična kombinacija za sve one koji vole jednostavnost sa jedne strane i moderni dom sa druge. Cvetnom dekoracijom na zidu ili stolu dodaćemo dovoljno boje za ovakav tip prostora.

 

 

DRVENE POLICE

Veliku ulogu u dekorisanju prostora imaju i police. Mogu biti raznih boja i dimenzija. Različite vrste drveta od kojih mogu biti napravljene police savršeno se mogu uklopiti u vašu zamisao dekorisanja prostora.

 

 

 

MALA SOBA NIJE OGRANIČENJE ZA DEKORACIJU

Neretko se dešava da i pored želje za uređenjem i dekorisanjem prostora, jednostavno bivamo prostorno ograničeni. Ipak, i male sobe takođe mogu biti funkcionalne i dekorisane sa stilom. Nameštaj u maloj sobi mora u potpunosti da vrši svoju funkciju. Ormari i police ne bi trebalo da zauzimaju veći deo sobe. Uži komadi ove vrste nameštaja mogu uštedeti dosta prostora. Posebna polica za televizor bila bi višak u maloj sobi, zato bi televizor trebalo da bude okačen na zidu. Malu sobu možete dekorisati velikim ogledalom koje će vizuelno uvećati prostor.

 

 

 

DEKORACIJA DEČIJE SOBE

Iako deluje jednostavno za uređenje, dečija soba je takođe zahtevna kada je u pitanju uređivanje i dekorisanje. U ovoj sobi bitno je ostaviti dovoljno prostora za igru dece i velike igračke koje ponekad zauzimaju dosta prostora. Fotrografije i mozgalice u vidu tapeta mogu da budu veoma inspirativne za decu. Kada im igračke dosade uvek imaju na zidu zanimljive fotografije koje će im iznova biti razlog za neku novu priču. Što se osvetljenja ove sobe tiče, pored glavnog izvora svetlosti, lampe i svetiljke različitih oblika mogu dodatno ukrasiti sobu i istovremeno biti zanimljive deci u večernjim satima. Kod odabira kreveta za mališane, najbitnije je da bude udoban i odgovarajući. Posteljine različitih boja inspirisane crtanim i filmskim junacima lako se mogu uklopiti sa ostatkom sobe.

 

 

Obraćanjem pažnje na detalje prilikom dekoracije prostora u kome boravimo možemo dosta učiniti za svakodnevni užitak. Nije potrebno izmeniti dom u potpunosti, dovoljno je promeniti detalje, dodati boje i više svetlosti da naš svakodnevni kutak bude prijatniji i inspirativniji za neke druge životne kracije.

 

 

TEKST: ANĐELA JANJIĆ

Anđela Janjić je diplomirani novinar na Filozofskom fakultetu u Nišu. Aktivno se bavi odbojkom, u slobodno vreme čita, piše i voli da vodi kvalitetne razgovore sa njoj dragim ljudima.