Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Kako pripremiti voćne poslastice?
Kako pripremiti voćne poslastice?

Kako pripremiti voćne poslastice?

Počelo je proleće, bliži nam se leto, vreme je toplije i boje preovladavaju. Sunce u nama najčešće budi želju za voćem. Voće nam pomaže i u dijetama koje obično započinjemo čim krene toplije vreme. Ovo su neki recepti koji će učiniti voće dosta ukusnijim.


VOĆE NA ČAČKALICI

Svi viđamo slike onih savršenih voćki, poređanih na čačkalici, koje imaju takav sjaj kao da su nacrtane. Evo kako ih možemo sami napraviti.

 

Sastojci:

Šećer
Voda
Voćke po izboru

 

 

PRIPREMA

U 250ml vode staviti 400g šećera. Ostaviti da proključa i kada se šećer iskristališe umočiti voćku u smešu. Pre toga, kada voćku stavljamo na drvce, drvce moramo staviti u ledenu vodu, pa potom staviti voćku da se ne bi odvajala od njega. Nakon što smo voćku stavili u šećer, potopimo je u ledenu vodu. Na taj način će se stvoriti staklena glazura, i voćka je spremna.

 

 

 

UMAK ZA SVEŽE VOĆE

Ukoliko nam dolaze prijatelji, ili pravimo poslasticu samo za nas, možemo napraviti umak za naše sveže voće.

 

Sastojci:

Grčki jogurt
Vanila
Cimet
Med
Čokolada

 

 

PRIPREMA

U zavisnosti od količine koju pravimo, u činiju stavimo grčki jogurt. Nakon toga dodamo vanilu (u kojem god obliku želimo), dodamo cimet i kašiku meda. Promešamo sve i pospemo rendanom čokoladom. Ovo je veoma jednostavan način da našem voću dodamo dosta novih predivnih ukusa.

 

 

 

 

TEKST: KRISTINA MITROVIĆ

Kristina Mitrović studira novinarstvo i izabrala je baš ovu profesiju zato što zahteva kreativnost i znanje. Znanje je najveća moć koju niko ne može da vam oduzme i zato ona teži da zna što više o svemu. Od astrologije do politike, sve je zanima, a novinarstvo joj je omogucilo da ne mora da bira. San joj je da bude  fotoreporter i da putuje širom sveta u potrazi za zanimljivim kulturama i sikama.