Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Recept za vanila plazma tortu

Recept za vanila plazma tortu

Veoma brza, jednostavna za napraviti, a pored toga neodoljivog ukusa i osvežavajuća. Nadev torte ukusom  podseća na princes krofne. U nastavku teksta pročitajte recept.

 


 

Ukoliko vam dolaze prijatelji, nemate mnogo vremena, a želite brzu i ukusnu poslasticu, ovaj recept je pravo rešеnje. 

 

 

 

POTREBNI SASTOJCI

Važno je da svi sastojci pre pripreme budu na sobnoj temperaturi.

 

Za podlogu će vam biti potrebno: trista grama mlevene plazme i četiristo mililitara mleka.

Fil zahteva: tri kesice pudinga od vanile, litar mleka, sto dvadeset grama putera i sto grama šećera.

 

 

 

DEKORACIJA

Tortu možete ukrasiti po želji. Naš predlog je da je  pri završetku pospete kokosovim brašnom i listićima badema. Pored toga što predstavlja dekoraciju, ova kombinacija će obogatiti ukus i dodatno istaći sve sastojke.

PRIPREMA

Mlevenu plazmu i mleko pomešati i rasporediti u kalup. Najbolje bi bilo da kalup bude srednje veličine i okrugao, poput onog za čizkejk. Potom skuvati puding od vanile po uputstvu sa kesice, ali u litar mleka. Dok se puding bude hladio, u drugu činiju umutiti puter i šećer.

Zatim je potrebno sjediniti te dve smese i izmešati ih mikserom, kako bi se sve potencijalne grudvice razbile. Za kraj, preliti smesu preko podloge i ostaviti u frižideru oko pola sata da se ohladi. Nakon toga dekorisati i seći na trouglove. Naravno, važno je uživati, kako u pripremi, tako i u degustaciji.

 

 

TEKST: TEODORA TOMIĆ

Teodora Tomić završava nemački jezik, voli da fotografiše, kuva, čita i piše. Voli da upoznaje različite kulture. Inspiraciju pronalazi u svemu. Večiti zaljubljenik u umetnost.