Mango i Papaja je seksi sajt sa holističkim temama.

Home » Koje su najgledanije serije u 2022. godini?
Koje su najgledanije serije u 2022. godini?

Koje su najgledanije serije u 2022. godini?

Hajde da malo upotrebimo maštu. Zamislimo sledeću situaciju. Hladno vreme, napolju pada sneg, a mi novogodišnje praznike posvećujemo samo sebi. Skuvan čaj, sipan u omiljenu šolju, spreman da se okusi zajedno sa domaćim kolačima. Mi smo pokriveni udobnim ćebencetom, pretražujemo najgledanije serije u protekloj godini. Idealno popodne, zar ne? Ako nekome ovaj scenario zvuči poznato i potrebna mu je pomoć da odluči šta bi gledao u prazničnom okruženju, ovaj tekst mu može pomoći.


WEDNESDAY – VERZIJA PORODICE ADAMS

Serija Wednesday (Sreda), još jedna je američka verzija porodice Adams. Međutim, ovde nije reč o klasičnoj seriji koja prikazuje porodicu na kakvu smo navikli. Ona je fokusirana na doživljaj koji dočarava ćerka porodice, Wednesday Adams. Reč je o buntovnoj tinejdžerki koja u seriji nikad ne trepće i koju izbacuju iz svake srednje škole u koju se upiše. Međutim, iznervirani roditelji ipak ne odustaju.

Zapravo, upisuju je u školu za čudake, odnosno za decu sa natprirodnim moćima, koje ona, svakako, ima. Nadaju su se da će se uklopiti u društvo i da neće dati sve od sebe da i odatle bude suspendovana. Wednesday kroz osam epizoda ove Netfliksove serije doživljava razne avanture. Upada u nevolje, ali se iz istih i vešto izvlači. Sve to sa ciljem rešavanja ubistva koja se oko nje dešavaju. Da li će joj to poći za rukom, ostaje nam da pogledamo.

SERIJA KOJA JE OBORILA SVE REKORDE

Wednesday je serija koja je u veoma kratkom roku oborila sve rekorde. Samim tim je prevazišla i Stranger Things koja je to tada držala rekord. Reč je o američkoj seriji koja je snimana u Rumuniji, a koja je premijerno prikazana novembra 2022. godine. Što se tiče žanra, provlači se od svega po malo – komedija, horor, fantazija, misterija. S obzirom na to da ima mali broj epizoda, a da svaka ne traje duže od sat vremena, idealna je za praznične dane.

STRANGER THINGS – PUTOVANJE KROZ ČETIRI SEZONE

Jedna od najgledanijih serija u proteklih nekoliko godina, svakako je Stranger Things (Čudnije stvari). Ovo je američka naučnofantastična, horor i dramska serija koja je snimana za Netfliks, a prva sezona objavljena je 2016. godine. Od samog početka, serija obara sve rekorde gledanosti, a pozitivne recenzije se mogu naći na svakom sajtu.

Četvrta sezona serije prikazana je 2022. godine, a producenti su doneli odluku da bude podeljena na dva dela. Samim tim je prvi set od sedam epizoda premijerno prikazan u maju mesecu. Drugi set, koji čine dve epizode, objavljen je jula meseca. Sada je već cela sezona dostupna i može se pogledati.

O ČEMU SE RADI?

Radnja ove serije, za one koji nisu ispratili prethodne tri sezone, odvija se u izmišljenom gradu Hokins. U okolini tog grada se nalazi laboratorija. U noj su se radili tajni eksperimenti o paranormalnom i natprirodnom. Greškom naučnika napravljen je portal za alternativnu dimenziju, koja počinje da utiče na život stanovnika. Grupa prijatelja pokušava da se bori sa tim.

Ovu dimenziju su nazvali naopaki svet. Četvrta sezona fokusirana je na vreme nakon bitke koja je uništila grad Hokins. To je vreme kada je grupa prijatelja po prvi put razdvojena zbog srednje škole. U vreme privikavanja na novu okolinu i samoću, pojavljuje se novo misteriozno čudovište sa kojim moraju da se izbore. Na kraju se samo postavlja jedno pitanje: Da li bi njegovo uništenje moglo da reši užase iz drugih dimenzija?

JEDNA OD NAJBOLJIH SERIJA – WHITE LOTUS

White Lotus (Beli lotos) je američka televizijska serija sačinjena od dve sezone, a upakovana u različite žanrove – drama, komedija, satira. Prva sezona objavljena je prošle, 2021. godine, dok je druga sezona premijerno prikazana 2022. godine. Serija je zainteresovala javnost još pri prvom prikazivanju, a gledanost se nakon toga nije ni dovela u pitanje. Čak je i Američki filmski institut ovu seriju proglasio za jednu od najboljih serija tokom 2021. i 2022. godine.

ISTI KONCEPT, ALI JE MESTO RADNJE DRUGAČIJE

Obe sezone bazirane su na istom konceptu – radnja prati živote bogatih gostiju i zaposlenih u odmaralištima Beli lotos. Radnja prve sezone smeštena je na Havajima, dok je izabrana destinacija za drugu sezonu bila Italija, konkretno Sicilija.

PREKO ZAPLETA I REŠENJA DO GLAVNOG PITANJA

Pored toga što prati živote bogatih na odmoru u periodu od nedelju dana, tokom serije se otkrivaju i pozadine priče. Te priče pokazuju da ni život na visokoj nozi nije crno-beli. Svaki lik se obrađuje posebno, a dolazi i do raznih preplitanja i rešavanja ubistva. Kao i u svakoj seriji, tako se i ovde može postaviti neko logično pitanje. U ovom slučaju je to pitanje: Koliko je zapravo skupa cena bogatstva?

TEKST: MILJANA SAVIĆ

Miljana Savić studira na Filozofskom fakultetu u Nišu, smer Komuniciranje i odnosi sa javnošću. Gaji ljubav prema čitanju, odakle je i proisteklo interesovanje prema pisanju.  Otvorenog je uma, kreativna i odgovorna.