Zimska poslastica zvana Pumpkin Spice Latte

Zimska poslastica zvana Pumpkin Spice Latte

Danas je prvi dan decembra, i isto tako može biti prvi dan novog početka.
Nekada je dovoljan jedan dan, da kreiramo narednih deset godina.
Na nama je da odredimo – da li je to baš današnji trenutak?

 


 

Kako bismo imali sve neophodne alate, veštine, umetničke porive i znanja, važno je da u sebe unesemo osnažujuće, a negujuće piće. Jedno od njih je Pumpkin Spice Latte.

 

Vreme za pripremu je 5 minuta.

 

Potrebni sastojci:

Parče obarene bundeve
Pola šolje biljnog mleka
Kašičica kokosovog ulja
Zaslađivač po želji
Malo cimeta
Kafa

 

 

Ukoliko volite da pravite potaž od bundeve, ostavite krišku za ovaj recept. U suprotnom, kupite krišku bundeve u prodavnici, očistite je i obarite. Kada ste bundevu obarili, tako da je postala meka i viljuška može da prođe kroz nju, stavite je u blender sa malo vrele vode iz šerpe u kojoj je bila barena. Cilj nam je da napravimo pire od bundeve – da ne bude gust, niti redak.

 

Za jednu grišku bundeve, dobićete punu šolju pirea od bundeve i njega možete koristiti u narednim danima, praveći Pumpkin Spice Latte sebi i svojim ukućanima.

 

Dve kašike pirea od bundeve zagrejte u tiganju, a zatim dodajte pola šolje mleka po izboru. Sajt Mango i Papaja uvek koristi biljno mleko, ali ukoliko vi pijete druga, slobodno iskoristite ono što imate u frižideru. Nakon što su se mleko i bundeva zagrejali, dodajte malo cimeta.

 

Skuvajte omiljenu kafu.

 

Potom u blender sipajte mešavinu mleka i pirea od bundeve, zatim prethodno skuvanu kafu, kašičicu kokosovog ulja i zaslađivač po izboru.

 

Miks, miks i domaći Pumpkin Spice Latte je gotov.

 

Izgovorite kratku molitvu zahvalnosti i uživajte.

 

TEKST: SOFIJA BORKOVIĆ, AUTORKA BLOGA ŽIVETI GLASNO

Sofija Borković je heroina obučena u telo bezbrojnih mogućnosti. Može sve, a ne mora ništa. Master komunikologije i životnih zavrzlama. Živi glasno svoj život, prikazujući sopstvene šizike kroz filozofske rasprave na blogu Živeti glasno.