Vazduhoplovstvo – otmice i misterije

Vazduhoplovstvo – otmice i misterije

“Mogu da izdržim misterije ovog sveta, ali ne i njihova objašnjenja.”

                                                                                                                                     -Karlhajnc Dešner

Najzastupljenije teorije zavere bazirane su upravo na konceptu nestalih aviona, koji datiraju  par decenija nakon samog izuma – vazduhoplovstva. U nastavku teksta, pročitaćete neke od najpoznatijih  misterija.

 


 

ZAMRŠENO KLUPKO

Uprkos modernim tehnologijama, stručnjaci i naučnici nisu uspeli da odgonetnu misterije u svetu avijacije. Od 1948. godine, ovo zamršeno klupko  isprepletano nepojmljivim ishodima čini osamdeset i tri nestala aviona. Sve češći nestanci koji su zadesili svet avijacije, u određenom periodu prouzrokovali su negativan publicitet avio industrije. Postali su glavna meta medijske pažnje kao i teoretičara zavere, čiji je primarni cilj bio da odmrse zamršene konce njihovim neosnovanim povlačanjem. Osim samih nestanaka u vazduhoplostvu, sve češće su se dešavale i otmice vazduhoplova. One su propraćenе organizovanim terorističkim grupama. Svetska mora čuvaju tajnu avionskih olupina, usidrena na morskom tlu ili, pak, neprimetno večno plove nebeskim svodom. Koje misterije kriju tajnu?

 

 

 

PIONIRKA AVIJACIJE

Amelija Erhart bila je prva žena koja je preletela Atlantski okean, kao i prva osoba koja je izvršila samostalan let preko Atlantskog i Tihog okeana. Njeno putovanje oko sveta završilo se tragično, i do dan danas predstavlja misteriju prožetu brojnim teorijama. Naime, 2. Jula 1937. godine, avion Amelije Erhart i Freda Nunana uputio se prema ostrvu Hauland. Dva sata nakon planiranog sletanja, avion ostaje bez goriva. Tada brod obalske straže utvrđuje da Erhart i Nunan ne mogu da vide kako brod, tako ni ostrvo, uprkos slanju crnog dimnog signala. Avion, kao i piloti, nikada više nisu viđeni.

 

 

 

BERMUDSKI TROUGAO

Neke od teorija su da se avion srušio u okean ili da ih je srušila japanska vojska, uz tvrdju da je Erhartova bila špijun. Međutim, teorija koja je duboko ukorenjena u ovaj slučaj, jeste ona  o fatalnom trouglu, poznatijem kao Bermudski trougao. On predstavlja ozloglašeni prostor između Majamija, Bermude i Portorika, koji briše brodove i avione sa lica Zemlje.

 

 

 

MISTERIJA MALEZIJSKOG BOINGA 777

Najpoznatija misterija nestanka aviona u istoriji avijacije, jeste slučaj poznatiji pod oznakom MH370, malezijske avio kompanije. I nakon osam godina od nesrećnog događaja zagonetka ostaje nerešena. Na letu iz Kuala Lampura do Pekinga, 8. Marta 2014. godine, dvesta trideset devet putnika nije ni slutilo da će odvajanjem od piste poleteti na put bez povratka. Nakon što je kapetan Zaharije Ahmad Šah namerno skrenuo sa kursa, letelici se gubi svaki trag. Avion je poslednji put viđen na vojnom radaru u blizini ostrva Puket, što je dodatno potvrdilo da je putanja leta s namerom ručno promenjena. Potraga za nestalim avionom zapamćena je kao najskuplja u istoriji avijacije. Pretpostavlja se da se avion srušio u Indijski okean usled nedostatka goriva.

 

 

 

AVION KOJI JE SLETEO 37 GODINA KASNIJE

Misterija leta 914, predstavlja jednu od najkontroverznijih teorija zavera avio sveta. Ova misterija ostaje nerešena čak  šezdeset sedam godina kasnije. Nakon što je avion Pan-Am let 914 za Majami, poleto sa njujorškog aerodroma, 2. jula 1955. godine, nestaje sa svih radara. Nakon tri sata od planiranog sletanja, avionu još uvek nije bilo traga. Potraga za avionom i nestalih šezdeset putnika započela je momentalno. Uprkos tome, ishod potrage bio je bezuspešan. Međutim, trideset sedam godina kasnije, 2. Septembra 1992. godine, na aerodromu u Krakasu pojavljuje se nova, neplanirana tačka na radaru.

 

 

 

URBANA LEGENDA

Ubrzo, kontrolor leta, kao i njegove kolege, shvatili su da gledaju u veoma staru letelicu. Nakon što je pilot kontaktirao kontrolu leta i objasnio svoju destinaciju, splet događaja postaje urbana legenda. Kontrolor leta obavestio je pilota koja je godina i gde se nalazi, što ga je navelo da okrene avion i ponovo zauvek nestane bez traga. Kredibilnost ovog događaja često se dovodila u pitanje, i ova priča zvanično je proglašena lažnom.

 

 

OTMICA JUGOSLOVENSKOG AVIONA

Svi smo upoznati sa jednom od najvećih otmica aviona koja je imala tragičan kraj. U pitanju je napad na Kule bliznakinje 11. Septembra 2001. godine, ili misterija o otmici aviona od strane Den Kupera. Ali, znate li za otmicu aviona koja se desila na našim prostorima i to ne tako davno? Otmice JAT-ovih aviona, za vreme velike Jugoslavije čuvane su kao tajna, pod okriljem tadašnje vlade SFRJ. 26. septembra 1981. godine, JAT-ov avion poleće iz tadašnjeg Titograda za Beograd. Među devedeset sedam  putnika nalazila su se i nekia od velikih i značajnih lica sa prostora Jugoslavije: Glumci, članovi fudbalskog kluba    Budućnost, kao i heroji iz Drugog svetskog rata.

 

 

 

Momentalno po ukrcavanju putnika, avion biva otet.  Tri naoružana otmičara, trebalо je da odu za Izrael. Usled nedostatka goriva, prinudno su sleteli u Atinu. Sa punim rezervoarom zaputili su se ka Izraelu, međutim tu su naišli na otpor. Jednoj od putnica u avionu je pozlilo usled nedostatka lekova i morala je moemntalno biti hospitalizovana. Dolazi do  promene plana.  Kurs je izmenjen i avion sleće na Kipar. Jedan od putnika iskoristio je priliku i prouzrokovao požar u toaletu aviona, što je izazvalo opštu paniku. Putnici su bežali po pisti aerodroma u Larnaki. Prema nagađanjima, u ovu otmicu bila je umešana čuvena nemačka teroristička grupa Bader-Majnhof.

 

 

 

Nakon terorističkog napada na Kule bliznakinje 11. septembra 2001. godine od strane terorističe grupe Al Kaida, bezbednost u svetu avijacije podignuta je na viši nivo. Međutim, terorizam još uvek predstavlja opasnost po globalnu bezbednost. Misterije sveta avijacije postaju urbane legende o kojima se spekuliše i decenijama kasnije, ali ovo klupko ostaje zamršeno i dan danas.

 

 

TEKST: HELENA PLAHĆINSKI

Helena Plahćinski je student prve godine fakulteta za Diplomatiju i bezbednost u Beogradu. Od malih nogu volela je pisano slovo na papiru, i ta ljubav traje već 15 godina. Sa sedam godina, pod svećom, pisala je kratke dečije pesmice sebi za dušu. Danas vodi pregovore sa izdavačkim kućama oko objavljivanja svoje prve zbirke poezije koja nosi naziv “Avaz”. Hobi koji joj se duboko uvukao pod kožu, odveo ju je na put kojim je mislila da nikad neće koračati.