Šta nikada više neće biti u modi?

Šta nikada više neće biti u modi?

Poslednjih godina primetili smo da su mnoge stvari iz maminog starog garderobera zapravo vrlo moderne i u trendu. Pitate se kako je to moguće? Trendovi funkcionišu tako da se posle jedne decenije, dve decenije, a nekad i celog veka vraćaju. U zavisnosti koliko su trenutno bili u centru pažnje. Na osnovu toga imamo da nam se životinjski print (animal print) vraća u proseku na svakih pet do deset godina. Međutim koji su to trendovi koji nam se više neće vraćati?


PLIŠANE TRENERKE

Tinejdžeri su 2000-ih potpuno poludeli za ovim trendom. Plišane trenerke u raznim bojama privlačile su pažnju mladima. Od poznatih ličnosti, preko srednjoškolaca skoro svako od nas je imao barem jednu ovakvu trenerku u nekoj ludoj boji. Danas je zaista vreme da se rešite ovog komada zauvek.

CRNI ČOKERI

Period crnih čokera uz vrat je iza nas. Čokeri od čipke, različitih tkanina, s dodatnim privescima, postojale su različite kombinacije. Danas je ovaj trend zauvek zaboravljen i prevaziđen, a mesto čokera zauzele su elegantne ogrlice u zlatnoj i srebrnoj boji, kompleti od dve ili više ogrlica i biserne ogrlice s različitim privescima.

EKSTREMNO NISKI STRUK

Niski struk je počeo da se vraća u trend. Po radnjama svetski poznatih brendova već primećujemo širok izbor pantalona, farmerica i suknji s nižim strukom. Međutim, ekstremno niski struk se više neće vraćati.

TEKST: ANĐELA STEVANOVIĆ

Anđela Stevanović je studentkinja Filozofskog fakulteta u Nišu, smer Komuniciranje i odnosi sa javnošću. Po prirodi je kreativna osoba i večiti  zaljubljenik u umetnost. U slobodno vreme voli da čita i piše, pored toga obožava fotografiju i uživa da upoznaje nove ljude.