Šta raditi kod kuće tokom hladnih dana?

Šta raditi kod kuće tokom hladnih dana?

Čini nam se da je jesen ove godine došla zapravo nešto ranije nego prethodne i uhvatila nas je nespremne. Mnogi od vas (a i nas) i dalje priželjkuju i očekuju još toplih dana i još letnjih avantura. Oktobar je mesec u kom mnoge očekuje početak fakulteta, ponovno vraćanje obavezama i rutini. Hajde da ovaj oktobar bude početak nečeg novog, lepog i korisnog!

 


 

ČITAJTE

Hladno vreme je idealno da se ušuškate u krevet i konačno uzmete tu knjigu sa police koja je već dugo vremena skupljala prašinu. Jesen nas uvek asocira na neki topli napitak, krevet i dobru knjigu. Čitanje ne mora nužno da predstavlja upoznavanje sa likovima i radnjom nekog ruskog romana, to može biti i rečnik španskog jezika kao i neka stručna literatura koja će vam pomoći da postanete stručnjak u svojoj oblasti. Postoje mnoga štiva do kojih možete doći odlaskom u lokalnu biblioteku ili uz samo par klikova koristeći telefon ili kompjuter, bitno je da pronađete ono što vas zanima i ispunjava.

 

 

 

UPOZNAJTE SEBE

Ovo možda zvuči banalno i pomalo izlizano, ali je veoma značajno u ovom periodu. Jesenja depresija je nešto sa čim se mnogi susreću kada tmurni, kišni oblaci zamene sunce na koje smo se navikli tokom leta. Kako ne biste gubili vreme očajavajući jer je došla jesen, pronađite nešto što će vas činiti srećnim tokom ovih dana. Razmotrite na kom mestu u životu se trenutno nalazite, šta je ono što bi moglo da vas „podigne“ i budite iskreni prema sebi. Najbitnije je da krenete sa manjim ciljevima koje ćete ispuniti i koji će vam pomoći da osvojite one veće.

 

 

 

UPIJAJTE SVET KOJI NAS OKRUŽUJE

Fizička aktivnost je jedna od veoma bitnih stvari koju ne smemo da izostavimo. Ne zatvarajte se u svoje stanove, izađite napolje i prošetajte. Kišobran je uvek tu da vas zaštiti od mogućih vremenskih neprilika. Na svakom koraku možete naići na nešto što će vas motivisati, zainteresovati i svaki izlazak iz zatvorenog prostora je šansa sa novo poznanstvo. Posetite izložbu u lokalnom muzeju, prihvatite poziv svog najboljeg prijatelja i idite na pab kviz. Nikad ne znate kada ćete naići na nešto ili na nekog ko će vam „otvoriti oči“. Ne zatvarajte se u sebe i pružite priliku sebi za nešto novo.

 

 

Jesen je godišnje doba kao i svako drugo i pruža mnoštvo mogućnosti za promene. Postoje mnoge stvari koje možete raditi kako unutra tako i napolju, ali, potrudite se da one vama budu zanimljive i značajne. Naravno, okej je da imate one dane kada vam se ne radi apsolutno ništa, ali ne dozvolite da vas to ščepa. Oduprite se tome koliko god možete i postanite sami svoj vođa. Upravljajte vi ovim tmurnim i hladnim vremenom, neka ono ne upravlja vama. Uživajte u jeseni i vremenu koje dolazi, verujemo da postoje mnoge lepe stvari koje ćete videti i doživeti.

 

TEKST: JOVANA LOVRE

Jovana Lovre je studentkinja Komunikologije i odnosa sa javnošću na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaljubljenik je u fotografiju, muziku, duge šetnje i kvalitetne razgovore. U životu je pokreću mnoge stvari, ali ona najvažnija jeste sam život.