Šta je piling za usne i zašto ga koristiti?

Šta je piling za usne i zašto ga koristiti?

Tokom nege lica često se zanemare usne, a usne su jedan od najosetljivijih delova tela. One imaju tanak sloj zaštite, koji se brzo suši i puca, odatle naziv ispucale usne, ako se usne ne hidriraju redovno, pa čak i jezikom. Ipak, naredni tekst govori o boljoj i ukusnijoj vrsti hidratacije i nege usana. Ta nega se naziva piling.


ŠTA JE PILING ZA USNE?

Održavati negu je veoma značajno za naše zdravlje i svežiji izgled usana tokom celog dana. Još ako je ta nega i ukusna, utoliko bolje. Piling za usne je specijalna formula koja za cilj ima bezbolno skidanje mrtve kože sa usana i održavanje usana glatkim, nežnim i zdravim. Drugačiji je od pilinga za telo. On  je posebno namenjen osetljivoj koži usana i njenom zdravlju. Pilinzi za usne mogu biti različitih ukusa. Mogu biti  šećerni, sa ukusom trešnje, limuna pa čak i meda.

 

ZAŠTO BI TREBALO KORISTITI PILINGE ZA USNE?

Kao što smo već naveli, korišćenje pilinga za usne će pomoći usnama da budu nežnije, mekše i glatkije, a samim tim i zdravije. Međutim, to nije sve!
Piling za usne poboljšava i kako se vaše usne osećaju. Kada počnete da ga koristite, primetićete kako vaše usne lakše absorbuju preparate za ulepšavanje usana tj. ruževe, labela i olovke za usne. Samim tim usne izgledaju zdravije, punije i lepše nakon nanošenja navedenih preparata. Piling za usne jednostavno morate imati u svojoj kolekciji preparata za negu. Naravno, ukoliko  želite da imate meke, nežne i zdrave usne.

 

NAČIN KORIŠĆENJA I KOLIKO ČESTO JE POTREBNO NANOSITI PILINGE ZA USNE?

Disanje kroz usta je jedan od najčešćih načina dobijanja suvih, ispucalih usana. Posebno tokom zimskog perioda godine. Kako bismo uklonili svu tu mrtvu, ispucalu kožu sa usana potreban nam je naš piling za usne. On se nanosi tako što se blago namaže na usne uz pomoć prsta. Nakon nanošenja, nežno ga razmažemo tako što protrljamo usne. Nakon 30 sekundi, proverimo kako se naše usne osećaju. Ako se osećaju i izgledaju bolje nego pre nanošenja, isperemo preostale ostatke mrtve kože vodom i krajnji rezultat je dobijanje usana iz snova!

Što se tiče toga koliko često je potrebno nanositi piling za usne, to zavisi od osobe do osobe. Ipak  svako od nas ima svoj specifični tip kože. Pojedincima je dovoljno jednom nedeljno, drugima jednom na dan. U svakom slučaju treba imati na umu da ako niste sigurni koliko često trebate koristiti piling potrebno je ovo da imate na umu. Da vaše usne nikada ne treba da se osećaju upaljeno tj. da izgledaju crveno, iritirano ili preterano osetljivo na dodir nakon korišćenja pilinga.

 

SASTOJCI PILINGA ZA USNE

Dva glavna sastojka svakog pilinga za usne su: kremast, hidratantni emolijens (sredstvo za mekoću usana) i sredstvo za piling koje je grubo na dodir. Ostali sastojci zavise od vaše želje i mogu biti: med, maslinovo i kokosovo ulje, limun i slično. Dobra nega je ključ zdravlja usana. Piling za usne je naša najveća pomoć u tome i zato ako želite da vam vaše usne budu zahvalne i da pritom izgledate zanosno počnite sa njegovim korišćenjem već danas.

 

TEKST: MARIJA MALENOVIĆ

Marija Malenović ima 25 godina i iz Paraćina je.Završila je fakultet za primenjenu ekologiju – Futura prošlog leta i zvanično je Analitičar za zaštitu životne sredine.Nakon fakulteta htela je da nauči različite stvari tako da ima praksu u oblasti prodaje, razvoja biznisa , racunovodstva, copywriting – a…Voli da piše jer to je nešto što je opušta.