Šišanje kose svećom- veleterapija

Šišanje kose svećom- veleterapija

Veleterapija je jedan od najnovijih trendova o kojima možete čuti u frizerskom salonu. Radi se o deljenju kose na jednake pramenove, zatim njhovo uvrtanje i uklanjanje ispalih, nezdravih vlasi plamenom sveće. Nastala je u Brazilu, a o njoj se pročulo nakon što su poznate ličnosti počele da je navode kao svoju tajnu za sjajnu kosu.


KOME JE VELETERAPIJA NAMENJENA?

Veleterapija je odlična ako želite da osvežite kosu koja je oštećena farbanjem ili izvlačenjem pramenova. Stručnjaci ne savetuju da je isprobavaju ljudi koji imaju tanku ili retku kosu. Ukoliko želite da zadržite dužinu, ali i održite zdravlje svojih vlasi, ovo je svakako tretman za vas. Bitno je naći frizera ili frizerku koji su iskusni u primenjivanju ove tehnike, da ne bi došlo do spaljivanja i zdravog dela kose.

KOLIKO ČESTO JE U REDU PRIMENJIVATI VELETERAPIJU?

Tri do čeitiri puta godišnje je broj koji će vam frizeri najčešće reći, ako se pitate koliko često je u redu i bezbedno podvrgnuti svoju frizuru veleterapiji. Sve preko toga vam može više oštetiti vlasi, nego što će im pomoći. Uz to je bitno zapamtiti da nakon ovog tretmana treba da sledi duboka hidratacija kose, kako bi se nahranila nakon što je na njoj primenjeno toliko toplote. Ako pomislite da odete kod frizera koji ne poštuje to pravilo,verovatno je bolje da odete kod nekog drugog.

ZAŠTO VELETERAPIJA?

Nećete izgubiti dužinu, ali će vam kosa biti preporođena. Uz to, verovatno je zanimljivije šišati se svećom nego makazama. Ako frizer nije lepo naučio kako da primeni ovaj tretman, možete završiti sa potpuno kratkom kosom na kraju. Možda ni to nije toliko loše; neki veruju da bi svaka žena bar jednom u životu trebala da se ošiša skroz na kratko, da bi osetila slobodu i lakoću kakvu donosi samo kratka frizura. Čak i pogrešno izvršena veleterapija vam može doneti neko novo, pozitivno iskustvo.

TEKST: TIJANA PETROVIĆ

Tijana Petrović je studentkinja Komunikologije i odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Kreativnost je možda i jedina reč kojom bi bliže opisala sebe – sve druge su se brzo menjale ili je previše ograničavale. Izreka kojom se vodi u životu je speak life