Samopouzdanje je bitno

Samopouzdanje je bitno

Većina ljudi se pita kako  steći samopouzdanje, kako koračati kroz život sigurnim koracima,  biti srećan i ispunjen u svetu gde svi gledaju samo materijalne stvari i kako se zaista osećati lepo u svojoj koži. Neka ovaj tekst bude vaša motivacija da se trgnete iz dubokog sna i krenete da kreirate javu onako kako samo vi želite.

 


 

KAKO STEĆI SAMOPOUZDANJE?

Samopouzdanje je jedna velika reč, koju u današnjem svetu malo njih poseduje u sebi. Mnogo se opterećujemo nebitnim stvarima, od toga šta ćemo obući, a da ona koleginica na poslu poludi, do toga koja frizura se dopada našem momku ili ipak da li će me iko ikada voleti ukoliko imam višak ili manjak kilograma. Sve su to pitanja, razmišljanja koja se motaju po glavi svakoga od nas, pa onda zapostavimo sebe i svoje prioritete, zarad nečije lepe reči koja dolazi tek onda kada se ispune svi uslovi.

 

 

 

Moramo prestati da se uklapamo u masu istih ljudi,  da osuđujemo sebe. Bitno je ne gledati druge, ne slušati mamu, momka, drugaricu ili babu o tome kakvu ćemo frizuru imati,  haljinu kupiti i da li ćemo se istetovirati. To treba biti ono će svako uraditi  isključivo zbog sebe i svoje sreće. Zapamtite da niko nikada ne bi bio srećan ako bi slušao šta svako želi i voli! Vi ste jedini stanovnici vašeg tela, gospodari vašeg uma, zato uradite sve ono što će ugrejati vašu dušu i obradovati vaše srce.

 

 

 

POČNITE DA RADITE NA SEBI

Veoma bitna stvar je da počnete od toga šta vas čini nesrećnom osobom i šta je to što želite da promenite kod vas. Da li je u pitanju fizički ili psihički izgled. Pa ukoliko možete da nabrojite šta je to što vam smeta, odmah krenite u akciju. Ukoliko vam smeta višak ili manjak kilograma, ali ne zbog momka, druga, drugarice, već isključivo zbog vas, počnite zdravije da se hranite. Uradite minimum tri treninga nedeljno, krećite se, pijte mnogo vode. Sve će to dati vremenom izgled kakav želite i o kom maštate.

 

 

ŽELITE DA PROMENITE PSIHU?

Ako je u pitanju nešto što vam smeta kod vaše psihe i želite da promenite ili samo da malo ublažite tu naviku ili tu manu, počnite odmah sa tim. Jer, sve je moguće kada se dovoljno želi. Ukoliko vam smeta tvrdoglavost radite na tome. Pokušajte da budite smireni u nekim situacijama. Kada dođe do nekih svađa, popustite konce, izvinite se. Ako vam smeta brzopletost, opet probajte da ne reagujete burno, da prvo razmislite glavom pre nego što nešto i kažete. Šta god vam smeta, prvo popričajte sa sobom i krenite da ispravljate ono što vas čini nesrećnim.

 

 

 

POTRAŽITE POMOĆ STRUČNOG LICA

Kao poslednje, ali ne i najmanje važno, znate kome možete uvek da se obratite, a ko će vam najviše pomoći. Stručna lica su zadužena da vam pomognu u sticanju samopouzdanja i promeni razmišljanja. To nije sramota. Ono što je  sramota je ne rešiti problem na vreme i osećati se tužno!

 

 

Znajte da je došlo vreme kada su sva lica ista i znajte da to što svi izgledaju tako ne znači da tako treba i ne znači da su te osobe sretne osobe! Život nije instagram, niti bilo koja društvena mreža, ne postoji savršeno telo, lice bez ijednog ožiljka, život kao iz bajke! Ne trudite se da budete ono što niste. Znajte da je svaka linija na vašem telu jedna umetnost naslikana na vašem platnu.

 

 

 

Svaki ožiljak je jedna divna uspomena,  svaka linija od nekih godina koje su iza nas, samo jedna prelepa priča. Nemojte se trudite da te uspomene izbrišete, nemojte skrivati svoje lice ispod šminke i nemojte verovati da postoji ono što vam prikazuju na društvenim mrežam. To je jedna velika laž, pa zato budite svoji, tako divni i posebni i neka sve u vama treperi od sreće, jer ste baš ono što želite da budete.

 

TEKST: DUNJA MOMIROV

Dunja Momirov uvek nosi osmeh sa sobom i veliki je  ljubitelj knjiga i životinja. U životu joj je bitno samo jedno, da uvek bude dobar čovek