Recepti za proteinske šejkove

Recepti za proteinske šejkove

Dešava vam se da osećate želju za hranom između dva obroka? I najčešće to biva između ručka i večere, kada niste toliko gladni da biste pojeli konkretan obrok, ali bi vam ipak prijala neka užina.  U ovom slučaju, većina ljudi se odlučuje za grickalice. Doduše, iako ne morate potrošiti nijednu minutu vremena za spremanje užine, grickalice vas neće držati sitim i usput mogu izazvati raznorazne probleme vašem telu, počevši od viška kilograma. U nastavku ćemo predstaviti recepte za proteinske šejkove

 


 

Kako ne bismo osećali glad i pritom ostali zadovoljni svojim izgledom, kao i održali zdravstveno stanje na zavidnom nivou, moramo u organizam uneti potrebne mikro i makro nutrijente. Idealnu užinu sa neophodnim nutrijentima predstavljaju proteinski šejkovi.

 

 

DOBROBITI KONZUMACIJE ŠEJKOVA

Pored toga što spadaju u jednu od najboljih odabira za užinu, proteinski šejkovi nam mogu pomoći u dostizanju željenog izgleda, u dobijanju mišićne mase kao i u procesu mršavljenja. Pružiće potrebnu energiju telu, oporavati i nahraniti mišiće.

 

 

Proteinski šejkovi se mogu pohvaliti izvanrednim ukusom, kao i veoma brzom pripremom od nekoliko minuta. Shodno tome, predstavljamo vam recepte za njihovu pripremu, koji će vam uz odgovarajući  odabir namirnica  pomoći da stignete do određenog cilja.

 

 

PROTEINSKI ŠEJK NAMENJEN ZA DEFINICIJU

Ukoliko ste u procesu definicije gubljenju kilograma, najbitnije je da pre svega  budete u kalorijskom deficitu. Recept koji je namenjen za definiciju pomoći će vam da unesete dodatne hranljive materije koje traži vaš organizam, a da pritom imaju mali broj kalorija.

 

 

POTREBNI SASTOJCI

300 ml vodemerica proteina u prahu

80g grčkog jogurta

50g jagoda

30g ananasa

20g badema

15g čia semena

 

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost: 373 kcalProteini : 39,6g

Ugljeni hidrati: 59g

Masti: 15,5g

 

 

 

PROTEINSKI ŠEJK NAMENJEN ZA MIŠIĆNU MASU

Dobijanje mišićne mase je dugotrajan proces koji za razliku od definicije traži unos većeg broja kalorija u danu. Stoga recepti koji su namenjeni za mišićnu masu pomoći će vam da lakše unesete i popunite potrebne kalorije i hranljive nutrijente.

 

POTREBNI SASTOJCI

300 ml bademovog mlekamerica proteina u prahu

60g ovsenih pahuljica

15g kikiriki putera

1 banana

15g meda

15g čia semena

 

Nutritivne vrednosti

Energetska vrednost: 740kcal

Proteini: 40,9g

Ugljeni hidrati: 101,4 g

Masti: 23,8g

 

 

 

PROTEINSKI ŠEJK NAMENJEN ZA ENERGIJU

Obaveza koje nam dan donosi, nekada nisu baš lake i zato moramo imati dovoljnu količinu energije. Recept za ovaj šejk vam može pomoći da se nosite sa svim izazovima u kojima možete da se nađete.

 

POTREBNI SASTOJCI

300 ml vodemerica proteina u prahu

30g ananasa

30g limet1 jabuka

2 šargarepe

 

Nutritivna vrednost:

Energetska vrednost: 451kcal

Proteini: 24g

Ugljeni hidrati: 84,5g

Masti: 2,4g

 

 

 

TEKST: OLJA STOJILJKOVIĆ

Olja Stojiljković je studentkinja prve godine Novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Profesionalno se bavi bodibildingom i paverliftingom, drži i individualne treninge i izrađuje planove ishrane. 1 thought on “Recepti za proteinske šejkove”