Psiholozi i koučevi na mrežama

Psiholozi i koučevi na mrežama

U prazničnom periodu posvetili smo dosta pažnje lepim rečima, zagrljajima i poklonima. Jedna od stvari koje vam mi sada poklanjamo jesu deset kvalitetnih i inspirativnih ljudi iz oblasti psihologije, psihoterapije, psihijatrije i koučinga. Svi oni imaju svoje profile na društvenim mrežama gde možemo pratiti njihov rad, mnogo naučiti i sigurno dosta pomoći sebi i drugima u shvatanju života i događaja oko nas. Ne postoji pravilo po kom su poređani jer su svi, sa manje ili više godina iskustva, profesionalci u svom poslu.


VLADIMIR ĐURIĆ

Vladimir je doktor medicine, specijalista psihijatrije, edukant psihoterapije – završni nivo edukacije iz racionalno-motivne i kognitivno-bihejvioralne psihoterapije – REBT-a. Brojni kongresi, škole, seminari, radionice i edukacije, izazovna lična životna istorija, ljubav prema filozofiji i umetnosti, uz dugogodišnje bavljenje sportom, predstavljaju bazu iz koje je izrastao specifični psihijatrijski, psihoterapijski i savetodavni pristup, koji dovodi do značajnih rezultata u radu sa najrazličitijim pacijentima i klijentima. Njegovi tekstovi na fejsbuk stranici Dr Vladimir Đurić su edukativnog karaktera, ispunjeni ljubavlju i znanjem.

 

 

 

ALEKSANDRA BIRTA ILIĆ

Aleksandra je psiholog sa preko 20 godina iskustva. Neke od edukacija koje je završila su napredni kurs racionalno-emotivno i bihejvioralne terapije, primarni kurs iz konstruktivističke psihoterapije, ACT psihoterapija, NVO menadžment, medijacija, coaching za životnu svrhu, autogeni trening i asertivni trening. Tema kojoj je najviše posvećena je roditeljstvo. Osnivač je Akademije ličnog napretka.

 

 

NADA MARKOVIĆ

Nada je doktorka medicine, Bahov praktičar i praktičar energetske psihologije. Energetska psihologija (EP) pripada porodici integrativnih pristupa psihoterapiji, treningu i zdravstvenim tretmanima koji vuku korene iz isceliteljskih tradicija o povezanosti uma i tela, a koje su stare i do 5.000 godina. Nada istražuje nešto što nije vidljivo na prvi pogled, a nalazi se duboko u nama.

 

 

 

NADA MARJANOVIĆ

Nada je diplomirani psiholog i sertifikovani psihoterapeut, transakcioni analitičar (CTA) i godinama vodi stranicu na instagramu psihoterapija.marjanovic gde svakodnevno imamo priliku da vidimo važne teme iz oblasti mentalnog zdravlja. Na vrlo jasan, zanimljiv i edukativan način približava psihološke pojmove i stanja, praveći često tabele gde se prikazuje razlika između onog što bi trebalo i ne bi trebalo da radimo ili mislimo.

 

 

 

MINA VUKO

Mina je diplomirani psiholog i magistar psihoterapije i bračnog savetovanja u edukaciji. Ključne oblasti kojima se ona bavi su emocionalna inteligencija, prenatalni i dečiji razvoj, asertivna komunikacija i poremećaj šireg anksioznog spektra. Na svom instagram profilu psiho_edukacija deli vrlo važne objave koje motivišu i vrlo su edukativnog karaktera.

 

 

 

GORICA ĐOKIĆ

Gorica je završila Medicinski fakultet i specijalizaciju iz neurologije. Međutim, pored toga, više od jedne decenije je predavač po pozivu u zemlji i inostranstvu iz oblasti neurologije, neuropsihofarmakologije i graničnih neuropsihijatrijskih disciplina. Završila je master iz psihofarmakologije i na svom tiktok profilu neurogoga daje stručne odgovore na pitanja iz oblasti medicine i  psihologije.

 

 

 

ZORICA TOMIĆ

Zorica je po struci komunikolog i filozof, profesorka je na Filološkom fakultetu i autor je Mapter metoda i knjige Šta stvarno želiš. Komunikacija iz raznih uglova je srž njenog rada, razumevanje u međuljudskim odnosima i spoznavanje sopstvenih komunikacionih veština.

 

 

 

DUNJA VESIĆ

Dunja je diplomirani socijalni radnik i master geštalt psihoterapeut. Ključne teme kojima se bavi su lični razvoj, roditeljstvo, komunikacija, razumevanje sebe i drugih, sve to iz ugla geštalta kao jednog od psihoterapijskih pravaca.

 

 

 


STELLA KARL ĆOSIĆ

Stella je profesionalni kouč i motivator. Završila je Ekonomski fakultet, ali je kasnije završila i koučing edukaciju, i ima razne licence na temu profesionalnog trenerstva ličnog razvoja. Vrlo uspešno godinama gradi karijeru tako što pomaže ljudima da otkriju svoje potencijale. Posebno je angažovana u pomaganju ljudima na preduzetničkom biznis planu. Osmislila je program 4R, koji pomaže da otkrijete više od sebe i živite život kakav želite. Stella drži i konsultacije sa klijentima koje vodi korak po korak ka pronalaženju njihovog ličnog uspeha.

 

 

 

KSENIJA MIJATOVIĆ

Ksenija je master psihološkinja, integrativna psihoterapeutkinja, sertifikovana hipnoterapeutkinja i poslovna konsultantkinja. Kroz individualni terapeutski rad, Ksenija ističe da ćete razumeti zašto se ponašate na određeni način, kako da promenite svoje ponašanje, kako da promenite odnos prema drugima i drugih prema vama, kako da povećate samopouzdanje, da započnete i održite kvalitetne i harmonične veze i odnose i da konačno vodite sopstveni život u željenom smeru. Svake nedelje uveče na svom instagram profilu održava Online zagrljaj od sat vremena, posvećujući emisiju jednoj životnoj temi, iz ugla psihoterapeuta.

 

 

 

TEKST: JELENA VUKOMANOVIĆ

Jelena Vukomanović je student četvrte godine sociologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i vršnjački edukator u projektu Mind The Mind, o mentalnom zdravlju. Zaljubljenik je u knjige, prirodu, pomaganje ljudima, zagrljaje i rok muziku. Najveći cilj joj je da nakon fakulteta upiše edukaciju za psihoterapeuta i da uživa u tom pozivu celog svog života.