Pet sportova koji su idealni za leto

Pet sportova koji su idealni za leto

Bliži se toplo vreme inspirišući vas da pokušate nešto sasvim novo. Jedno je sigurno – leto je pravo vreme za novi početak i brigu o svom duhu i telu. Ukoliko još uvek niste sigurni šta je to u čemu biste voleli da se oprobate, u nastavku teksta možete pogledati neke od naših predloga.


VOŽNJA ROLERA

Ukoliko vam je ova aktivnost ostala neostvarena želja još od detinjstva – pravi je trenutak da pokušate. Za početak je poželjno nositi udobnu odeću i koristiti štitnike, kako biste ublažili prve padove.

Nađite prostrano i bezbedno mesto, koje nije preterano prometno i vežbajte. Ova aktivnost idealna je za celo društvo.

PLES – AKTIVIRANJE CELOG TELA

Proleće je idealno vreme za formiranje novih plesnih grupa. U zavisnosti od svojih preferencija, možete razmotriti neki od standarnih ili latinoameričkih plesova, balet, poll dance ili mnoge druge.

Ples je fantastičan način za aktiviranje čitavog tela. Osim što je reč o aktivnosti koja pozitivno utiče na zdravlje, ples povezuje ljude najrazličitijih interesovanja, predstavlja razmenu energije i formira prijateljstva.

JEDRENJE NA DASCI

Jedna od aktivnosti koja nije laka za učenje, ali može biti pravi poduhvat za one koji žude za izazovom. Ukoliko imate nameru da se oprobate u ovom fascinantnom sportu, važno je da umete da plivate kao i da budete veoma strpljivi jer ova veština zahteva integraciju mnogih faktora poput izdržljivosti, upornosti i snage.

REKREATIVNO TRČANJE

Aktivnost koju možete raditi potpuno sami ili u društvu. U početku možete kombinovati trčanje i brzi hod. Važno je da pratite svoj ritam i osluškujete svoje telo. Pravilno disanje je ono što će vam prilikom ove aktivnosti puno olakšati.

Posavetujte se sa iskusnijim trkačima. Trčanjem ćete povećati svoju kondiciju, zategnuti mišiće i postići osećaj potpune rasterećenosti.

AEROBIK NA VODI – AKVABIK

Ukoliko vam klasičan aerobik nije dovoljno interesantan ili ste se naprosto zasitili – evo idealne prilike za rekreaciju u vodi. Ova vrsta treninga obezbeđuje druženje, nova poznantstva i dobru atmosferu. Sve što vam treba su peškiri i kupaći kostim u kom se osećate prijatno. Akvabik je pogodan za svaki uzrast, za trudnice kao i za decu.


TEKST: ANJA MARJANOVIĆ

Anja Marjanović, rođena je 1999. godine. Diplomirani psiholog, sticajem okolnosti pesnikinja. U slobodno vreme voli da vozi rolere i lovi zalaske sunca po Beogradu.