Pet mini-serija za hladne zimske dane

Pet mini-serija za hladne zimske dane

Ako nemate baš puno vremena ovih zimskih dana, a ipak želite da se ušuškate i odgledate neku dobru seriju, upoznajte se sa mini-serijama koje su postale jako popularne poslednjih godina. U nastavku vam predstavljamo listu od pet mini-serija koje obavezno morate odgledati ove zime.


SERIJA SNIMLJENA PO ISTINITOJ PRIČI

Černobilj – Iako ovo nije serija uz koju ćete se opustiti i odmoriti, ona sa pravom zauzima mesto broj jedan na našoj listi preporuka. Ne samo da će vam otvoriti oči, već će vas i duboko dirnuti. Zasnovana je na istinitoj priči i prati najveću nuklearnu katastrofu koja se desila aprila 1986. godine u današnjoj Ukrajini.

BUVARA

Ovo je serija od koje se nije mnogo očekivalo, a koja je oduševila i publiku i kritičare. Zapravo, radi se o komediji, o ženi koja se zove Flibeg i koja ima niz vlastitih trauma i životnih problema.

DA LI TREBA VEROVATI SVOJIM OČIMA?

Ne veruj svojim očima – U samo šest epizoda, ovaj psihološki triler će vas oduševiti misterijom i napetom pričom. Priča prati samohranu majku Luiz, čiji se život menja kada jedne večeri u klubu upoznaje svog budućeg poslodavca i započinje aferu sa njim. Ubrzo ulazi u ljubavni trougao koji se postepeno pretvara u psihološke igre. Sam kraj serije će vas istinski naterati da se zapitate da li treba da verujete svojim očima.

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO

Neverovatno – Ovo je stvarno neverovatna serija zasnovana na istinitim događajima. Priča prati Mari, tinejdžerku koja odlazi u policiju da prijavi silovanje, ali kojoj niko ne veruje. Nakon što je prisiljavaju da prizna da je sve izmislila, paralelno se odvijaju slični događaji koji bi mogli dokazati da je devojka zapravo celo vreme govorila istinu.

PSIHOLOŠKA DRAMA

Oštri predmeti – Ovo je psihološka drama iz 2018. godine, zasnovana na istoimenom romanu. Kako bi rešila misteriju nestanka i ubistva devojčica, novinarka Kamil se vraća u svoj rodni grad koji je davno napustila. Međutim, ona se i sama suočava sa sećanjima i navikama koje prvo mora da reši.

Na ovom spisku bi mogle da se nađu i serije kao što su Sluškinja, Stranac, Damin gambit, Neortodoksna, Ruska lutka, Slom, Bodi gard, Normalni ljudi, i još mnoge druge.

TEKST: MAGDALENA STOJKOVIĆ

Magdalena Stojković je studentkinja sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Voli pse, psihološke trilere, leto i putovanja. Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima. Interesuju je rodna ravnopravnost, društveni aktivizam i mentalno zdravlje.