Pet država za obilazak bez restriktivnih Kovid-19 mera

 Pet država za obilazak bez restriktivnih Kovid-19 mera

Kovid-19 mere se menjaju iz dana u dan, i zato smo za vas istražili koje su one zemlje sa najmanje restrikcija.

 

 


 

U Grčkoj se nalaze mnoga mesta koja možete obići u periodu van letnje sezone.Turisti se često odlučuju da posete Atinu,  Akropolj ili Partenin, ali i mnogobrojne manastire. Ukoliko želite da saznate o grčkoj mitologiji , manastirima grčke pravoslavne crkve, kao i mnogim drugim mestima značajnim za ovu državu toplo vam preporučujemo da posetite ,,zemlju Olimpijskih igra, maslina i bogova“. Za ulazak u zemlju potreban je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili negativan antigenski (rapid) test, ne stariji od 24 časa, na prisustvo virusa SARS-CoV-2.

 

 

Mađarska je jedna od retkih zemalja koja je u vreme novogodišnjih praznika gotovo ukinula restrikcije za ulazak u zemlju i ova odluka je i dalje je na snazi. Ukoliko odlučite da posetite ,,državu živopisnih naroda”, imaćete priliku da upoznate glavni grad, Budimpeštu, mesto koje turisti ne zaobilaze. Muzej dvorac Helikon, Muzej lepih umetnosti, Mađarska nacionalna klasa i Muzej Vazareli su idealna mesta za sve ljubitelje umetnosti. Za posetioce koji su avanturisti u duši, Mađarska nudi veliki broj mesta koje posetioci mogu da obiđu. Neka od tih mesta su: pećina na jezeru Tapolca, šuma Gemenc i neverovatna polja lavande. Sa zvaničnih sajtova saznajemo da za ulazak u zemlju nije potrebna bilo kakva potvrda o vakcinaciji ili testiranju na Korona virus. 

 

 

Ukoliko se odlučite za posetu Rusiji, biće vam neophodan PCR test koji će biti na engleskom ili ruskom jeziku. Vakcinacija nije potrebna za ulazak u zemlju. Rusija je još jedna u nizu zemalja koja bez dosta restriktivnih mera pruža priliku turistima da uđu na njenu teritoriju i posete znamenitosti koje nudi. U zavisnosti od toga za koji deo Rusije se odlučite, imaćete priliku da se upoznate bogatom istorijom i očuvanom kulturom ruskog naroda. 

 

 

U ovom periodu godine hladni dani i sneg utiču na to da ljubitelji leta i visokih temparatura razmišljaju o odlasku u egzotične krajeve i uživanju na suncu. Barbados i Dominikanska Republika su destinacije koje u vreme pandemije nemaju rigorozne uslove za ulazak na njihovu teritoriju. Barbados je mesto na kome ne nalaze neke od najlepših plaža sveta. Pored toga tu je i najveća vetrenjača na svetu, najveći vrtovi specifičnih biljaka i veličanstveni vodopadi. Dominikanska republika je mesto za sve ljubitelje tirkizne morske vode i mekanog peska. Izleti u Santo Domingo su preporuka svim turistima. Za ulazak u ove zemlje potreban je negativan PSR test, ne stariji od 72 časa. 

 

TEKST: ANĐELA JANJIĆ

Anđela Janjić je diplomirani novinar na Filozofskom fakultetu u Nišu. Aktivno se bavi odbojkom, u slobodno vreme čita, piše i voli da vodi kvalitetne razgovore sa njoj dragim ljudima.