Parfem kao odraz ličnosti

Parfem kao odraz ličnosti

Iako se na slikama ne vidi da li ga imamo ili ne, parfem je tačka na svake dobitne modne kombinacije. Parfem otkriva delić naše ličnosti. Ma koliko čudno zvučalo, nije isto da li ćemo se opredeliti samo za jedan, omiljeni i nezamenljivi ili se ponositi svojom pozamašnom kolekcijom. Nije isto ni da li ćemo izabrati letnji ili jak miris. Takođe, bez obzira na njihov sastav, ne postoje dve osobe koje će isti parfem opisati na isti način. Oni pružaju individualan doživljaj. 


 

ŠANSA DA ZABLISTATE

Ovaj parfem sastoji se od kombinacije jasmina, pačulija i roze bibera. Iako će njegov prodoran miris naterati svakog u prostoriji da primeti vaše prisustvo, ne možemo ga opisati kao jak parfem. Smatramo ga pogodnijim za vrele letnje dane. Sam brend svoj proizvod, koji se u prevodu jednostavno zove Šansa, povezuje sa korišćenjem svega što nam život pruža i inspiriše nas da se pokrenemo i ostvarimo svoje ciljeve. U pitanju je parfem Chanel Chance.

 

 

 

LETO U BOČICI

Ova kombinacija kupine, cveta mandarine i vanile može se opisati kao leto u bočici. S toga ne čudi da ga Dior povezuje sa optimizmom i uzbuđenjem, ali i mladima koji su spremni na rizik. Ovo je Dior Addict.

 

 

 

ISKORISTI SVOJ GLAS

Valentino Voce Viva, iako baziran na citrusnim notama, parfem je primereniji za večernji izlazak nego dan na plaži. Njegovo zaštitno lice je pevačica Lejdi Gaga. Ona aktivno učestvuje u borbi za ljudska i manjinska prava. Glavna poruka je da budemo svesni da imamo pravo glasa i da ne smemo da se plašimo da ga i iskoristimo.

 

 

 

OSTANITE SVOJI

 Napravljen od cveta narandže iz Egipta, ovaj parfem asocira na orijent čim ga pomirišete. U skladu sa tim, modna kuća Armani vas poziva da vidite svet, ali da uvek ostanete svoji uz parfem Armani My Way.

 

 

 

BUDITE JAKI I NEZAUSTAVLJIVI

Lancome Idole, kako je slogan ovog parfema, čija je glavna mirisna nota ljubičica, da budemo nezaustavljivi i jaki svakog dana. Vrlo je prodoran, mada se može nositi kako u dnevnoj, tako i u noćnoj varijanti.

 

 

 

TEKST: TIJANA DIMIĆ

Tijana Dimić je po zanimanju filolog Anglista, a u slobodno vreme se bavi pisanjem, glumom i modom. Najveći san joj je da vodi svoju autorsku emisiju na televiziji.