Numerologija i njena svrha

Numerologija i njena svrha

Moć brojeva poznata je još od davnina. Pre nego što je komercijalizovani, generalni horoskop uzeo maha, ljudi su se oslanjali na numerologiju. Numerologija  je nauka kojoj su narodi u kulturama starog Egipta, Grčke, Indije i Kine poklanjali veru i pažnju kada su želeli da znaju kakve ih prilike čekaju u životu. Kada su naučnici zaključili da brojevi kriju tajne svačije sudbine, teorija je počela da se koristi u praksi. Postoji nekoliko metoda koje numerolozi koriste kada izračunavaju bitne brojeve. Neki od njih su-Master brojevi, Karmički i Lični broj. Svaki numerolog to radi prema sopstvenim preferencijama i onome šta zapravo želi datim brojevima da otkrije.


KOJI STE VI BROJ?

 

Možda zvuči kao kliše i ne preterano poželjno za čuti, ali svi se mi u mnogo situacija svedemo na broj. Koji smo na redu dok čekamo u pošti ili banci, koji smo po redu na rang listi za upis na fakultet ili na nekom konkursu, pa i na ličnoj karti imamo svoj jedinstveni matični broj. Uvek i svuda oko nas su neki brojevi. Ipak, neki brojevi posebniji su od drugih brojeva. Samo na poseban način izvedeni brojevi govore nešto više o tome ko smo.

 

KAKO IZRAČUNATI BROJ?

 

Predstavićemo vam kako možete sami izračunati svoj Lični broj koji će reći nešto više o vašem karakteru a čega možda niste bili ni svesni. Prostim sabiranjem brojeva iz datuma svog rođenja sve dok ne dođete do jednocifrenog broja dobićete svoj Lični broj. Evo i primera: Ako je vaš rođendan recimo 23.2.1992. saberite svaki broj po redu. Dakle, 2+3+2+1+9+9+2=28, pošto nam je potreban jednocifren broj, sabraćemo i dobijeni rezultat i dobiti broj 10. Na kraju ćemo i to sabrati u iste svrhe i konačno dobiti broj 1 i to će biti vaš Lični broj.

O tome šta zapravo znači svaki broj od 1 do 9, možete pronaći u brojnim knjigama iz ove oblasti. Takođe i na raznim internet stranicama koje se dublje bave ovom temom. Međutim, ako želite znati i nešto o tome šta vam predstoji na životnom, poslovnom ili ljubavnom planu, kao i savet u kom bi trenutku trebalo da načinite neku odluku najbolje je da odete kod izabranog numerologa.  Tada se prepustite njegovom veštom izračunavanju. Ako planirate da kupite neku nekretninu, da uložite novac u neku biznis ideju ili promenite posao vaš numerolog će vam pomoći.  On će vam reći da li je pravo vreme za takve poteze i kada bi oni mogli da urode plodom. Ipak budite pažljivi, prevaranata je puno i zato je najbolje birati već dokazano dobrog numerologa po preporuci.

 

VAŠA SUDBINA JE U VAŠIM RUKAMA

 

Zapamtite da ništa nije zapisano u kamenu. Svako predviđanje čak i neverovatnim brojevima podložno je promeni, stoga, ne uzimajte sve zdravo za gotovo. Niti će se lepe stvari dogoditi ako ne radite ništa povodom toga da se one dese, niti će vas sve nesreće zaobići osim ako ne date sve od sebe da ih sprečite.

 

 

TEKST: JELENA MIRKOVIĆ

Jelena Mirković uskoro će diplomirati na Fakultetu političkih nauka na smeru novinarstvo i komunikologija. Pasionirano čita ljubavne romane i fantaziju tako da iz svake knjige beleži citate kojoj joj se najviše dopadaju. Večiti je optimista i veruje u heroje koji na kraju priče ne moraju da žrtvuju svoju sreću zarad tuđe.