Nar i čudesna dejstva

Nar i čudesna dejstva

Postoji verovanje da svaki organ ima svoju hranu koja mu je slična. Tako na primer za bubrege je pasulj, za mozak orasi, a za plodnost je nar. Sama plodnost je asocijacija za svaku vrstu izobilja i nar nam upravo to donosi – izobilje zdravlja. Daje podršku imunom sistemu i kardiovaskularnom sistemu. Postoje brojni dokazi da pomaže i kod prevencije težih oboljenja ukoliko se konzumira redovno.


 

NAR ZA MRŠAVLJENJE

Jedno od popularnih upotreba nara je u svrhu mršavljenja. Postoje brojne dijete na raznim internet stranicama. Naime, ukoliko ste među onima koji imaju spravu za pravljenje soka od nara, onda ga možete piti pola sata pre svakog obroka. Ukoliko nemate navedenu spravu, nar možete jesti u njegovom izvornom obliku, ali sat-dva pre obroka. Benefiti su isti, samo je sistemu za varenje potrebno više vremena da uzme sve hranjive materije.

 

 

 

Uz tu praksu, uspećete da smanjite, možda čak i prepolovite obroke. Naravno, imaćete i druge benefite. To su, recimo: otpornost na infekcije, bolji rad organa za varenje i čistija koža.

 

 

 

KADA SE PRIMEĆUJU REZULTATI?

Svakako da su individulani i zavise od mnogo faktora. To su: vrste kalorija koje se unose, kretanja, količina i kvalitet sna i slično. Pre svega je važna istrajnost, kako u korišćenju nara, tako i u ostalim navikama koje uvodimo u svrhu mršavljenja. Ono što je sigurno je da se rezulati ne mogu videti pre određenog vremena.

 

 

U brojnim tekstovima o navikama navodi se da je 21 dan minimum za usvajanje nove navike. Sigurno je da je i određeno mršavljenje moguće u tom periodu, a svakako da je bolje i duže se posvetiti, u zavisnosti od željenih rezultata.

 

 

 

JOŠ NEKA SVOJSTVA

Mogu se naći brojni dokazi i svedočenja o tome da nar pomaže kod bolesti prostate, čak i kod kancera prostate. Možemo zaključiti da je, povezivanje nara na početku teksta, sa plodnošću, i te kako tačno.

 

 

Ono što ovu voćku obično čini neprivlačnom je slika crvenog soka koga, posle čišćenja, ima na sve strane. Ne mora biti tako. Naime, postoje načini koji čišćenje nara čine relativno brzim, laganim i bez fleka. Video-snimci o tome se jednostavno pronalaze na internetu.

 

 

 

ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU

Tema zdravlja i onoga što pomaže da ga održimo je uvek aktuelna, a u trenutnim svetskim okolnostima, važnija nego inače. Mnogo je onoga što nam može pomoći u nameri da održimo ili poboljšamo svoje zdravlje. Ponekad izbor zna biti težak, jer ne uspevamo uneti u organizam sve što želimo ili poštovati sva pravila koja bismo želeli.

 

 

U tom slučaju, ovo kraljevsko voće, jeste zaista pravi izbor. Čudesna dejstva nara opravdavaju sav izdvojeni novac za njegovu kupovinu, kao i sve izdvojeno vreme za njegovo čišćenje. Želimo vam da podelite sa nama entuzijazam i zdravlje koje smo upotrebom ovog voća iskusili.

 

 

 

TEKST: ŽELJKA LJUBOJEVIĆ

Osećam se kao večiti student života, zovem sebe multipotencijalista i radim na ostvarenju svojih potencijala, volim strane jezike, igre rečima, čitanje, pisanje i pričanje.