Najlepše ljubavne priče poznatih umetnika

Najlepše ljubavne priče poznatih umetnika

Ljubav. Reč od pet slova, dva sloga i bezbroj tumačenja. To je ono što osetiš u nečijem pogledu, načinu na koji diše i kako priča. Ona je večita muza i nepresušni izvor inspiracije. Svakom stvaraocu, bilo da je u pitanju muzičar, slikar ili pisac, ona je neohodna. Jedan će žrtvovati sve zbog ljubavi, a drugi ljubav zbog svega. U nastavku pročitaćete tri ljubavne priče poznatih umetnika i razloge zbog kojih su bili ono što jesu. Ljubav čini čoveka. Kako izgledaju najlepše ljubavne priče velikih umetnika?

 


 

DEJVID BOUVI I IMAN ABDULMAĐID

Naime, Bouvijev frizer je na proslavu svog rođendana 1990. godine pozvao Iman koju je prvi put upoznao prethodno veče. Imao je nameru da upozna nju i Bouvija koji se tada nalazio na vrhuncu svoje karijere, ali je ipak bio usamljen. Bouvi je izjavio da je u trenutku kada su se sreli znao da će ona biti njegova žena, nikada nije osetio ništa slično. Venčali su se dve godine kasnije i živeli veoma skladno sve do njegove iznenadne smrti 2016. godine. Imala je značajan uticaj u njegovom životu, dodlučio je da se oprosti od svake loše navike koju je imao kako bi impresionirao svoju ženu. Godine koje su proveli zajedno bile su pune podrške, ljubavi, inspiracije i uživanja.

 

 

 

FRANC KAFKA I MILENA JASENSKA

Franc i Milena upoznali su se 1919. u jednoj od kafana gde su se često okupljali umetnici. Samo par dana proveli su zajedno i tada se njihovi putevi razilaze. Milena mu šalje pismo nakon nekoliko meseci u kom traži dozvolu da prevodi njegova dela i potom su usledila mnogobrojna, duga pisma puna iskrenih i nežnih reči. Godinama su preko pisama gradili tu neobičnu ljubav i tražili spas jedno u drugome. Svi strahovi nestajali su onda kada su posvećeno pisali o onome što osećaju. Milena je bila nesrećno udata sve vreme dok je pisala Francu i konačno se razvela iste godine kada je Kafka preminuo. To je bila ljubav koja je dobila dugovečnost onog trenutka kada smo mi dobili priliku da zavirimo u njihova osećanja čitajući „Pisma Mileni“.

 

 

 

DRAGAN NIKOLIĆ I MILENA DRAVIĆ

Možda i najpoznatiji glumački par sa ovih prostora ostavio nam je ljubavnu priču koja će se prepričavati decenijama. Nakon 2 godine druženja venčali su se na pauzi tokom snimanja filma „Kako su se volele dve budale“. Da, upravo tako, na pauzi za ručak otišli su u opštinu na Vračaru i zavetovali se jedno drugom na večnu ljubav. Nakon toga su se vratili i nastavili snimanje, nisu pravili spektakl od svoje ljubavi već je ono što osećaju i imaju bilo jedino važno. Javnost nije znala mnogo o njihovom životu i odnosu, ali je sve to videla i osetila. Niko ne može ostati ravnodušan na ovakav par koji nam daje primer prave, čiste ljubavi.

 

 

TEKST: JOVANA LOVRE

Jovana Lovre je studentkinja Komunikologije i odnosa sa javnošću na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaljubljenik je u fotografiju, muziku, duge šetnje i kvalitetne razgovore. U životu je pokreću mnoge stvari, ali ona najvažnija jeste sam život.