Modni trendovi za jesen ’22

Modni trendovi za jesen ’22

S početkom jeseni, počinju i Nedelje mode širom sveta koje diktiraju modne trendove za narednu sezonu. A modne trendove za jesen 2022. godine možete pročitati u nastavku teksta.

 


 

POVRATAK U DVEHILJADITE

Sudeći po modnim revijama, dvehiljadite se vraćaju na velika vrata. Zvoncare sa plitkim strukom, mini-suknje, jakne i sve to od teksasa, obeležiće ovu jesen. Veliki svetski brendovi su predstavili svoje modele, ali ukoliko neko čuva svoju garderobu iz davnih dvehiljaditih, sada je pravo vreme da je izvuče iz ormara.

 

 

OVERSIZED KOŽNE JAKNE

Od takozvanih bomber jakni, preko blejzera ili mantila, do lakiranih pufer jakni, sve treba biti od kože. Koža je jedna od glavnih esencija u modnom svetu ove jeseni. Što više kožnih autfita ili komada, to ćete više biti u korak sa trendom.

 

 

ELEGANTNI ŽENSKI PRSLUCI

Elegantni muškarci ne mogu zamisliti svoje odelo bez finog prsluka, međutim, od ove jeseni to neće moći ni žene. Elegantni ženski prsluci deo su ženskog garderobera ove jeseni. Oni se mogu nositi u sklopu odela ili samostalno uz pantalone ili suknje. Takođe, mogu se kombinovati i u nekoj opuštenijoj varijanti

 

 

MOKASINE

Mokasine su poznate kao obuća bez pertli koja se lako obuva. Ove jeseni su najpopularnije crne kožne mokasine, koje žene često kombinuju uz dokolenice ili bele čarape.

 

 

OVERSIZED BLEJZERI

Oversized blejzeri sa širokim naramenicama bili su popularni osamdesetih godina prošlog veka, međutim, njihovo vreme je ponovo došlo. Ove jeseni ih je poželjno imati u svim bojama.

 

 

DUGI KAPUTI I ČIZME

Uz duge kapute do poda, podrazumevaju se i duge čizme na štiklu koje će upotpuniti ovaj izgled.

 

 

TEKST: PETRA STAMENKOVIĆ

Petra Stamenković je student komunikologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Voli glumu i novinrstvo, pored toga da čita, putuje i upoznaje nove ljude.