Maderoterapija – terapija drvetom

Maderoterapija – terapija drvetom

Maderoterapija je grana primenjene medicine, nastala u Kolumbiji. Kako na tamošnjem jeziku “madera” znači drvo, jasno je da je upravo drvo glavi element pri izvođenju ove tehnike. Ona je ništa drugo do specijalni vid masaže ili repetitivnih pokreta korišćenjem više od deset različitih drvenih alatki. 


BROJNI EFEKTI MADEROTERAPIJE

 Postoje dve vrste ove tehnike – maderoterapija tela i specijalizovana anticelulit maderoterapija. Njihov zajednički cilj jeste oblikovanje tela. Glavni efekat masaže drvenim oklagijama je podsticanje rada limfnog sistema.

 

 

 

Način života i ishrana ljudi u 21. veku sami po sebi dovode do nagomilavanja toksina, šećera, masti i drugih štetnih materija u telu. Upravo te nezdrave navike dovode do stvaranja celulita.  Limfni sistem je zadužen za odstranjivanje metaboličkog otpada, te se višak limfe stvara oko neželjenih ćelija. Dubinska masaža tkiva specijalnim drvenim oklagijama stimuliše protok limfe. To dovodi do gubitka celulita, tonira i zateže kožu, podstiče telo na detoks i ubrzava rad metabolizma.

 

Osim u estetske svrhe, maderoterapija se koristi i u svrhu opuštanju uma.  Redukuje stres, te veoma  pozitivno deluje na ljudsku psihu.

 

 

NEDOUMICE U VEZI SA MADEROTERAPIJOM

Gomilanje toksina u organizmu dešava se tokom dugog vremenskog perioda. Stoga, ne možete očekivati da će rezulatati maderoterapije biti vidljivi preko noći. Nekada se već nakon prvog tretmana može videti blaga razika. Optimalni broj je deset do dvadeset tretmana u trajanju od trideset minuta do sat vremena. Međutim, ako želite stopostotne rezultate morate ići na terapiju tokom cele godine, bez pauza.

 

 

 

Ono na šta biste takođe trebalo da budete spremni jeste minimalna neugodnost tokom, ili blaga upala mišića po završetku terapije. Ipak, nikako se ne sme desiti da osetite jake bolove, zadobijete podlive ili masnice na koži.  Maderoterapija je potpuno prirodna, hipoalergenska i neinvazivna metoda. Bilo kakva kontraindikacije se može dogoditi jedino usled nestručnosti masera ili fizioterapeuta.

 

 

 

Terapija oklagijama zapravo se preporučuje i muškarcima, posebno kada žele da se reše pivskog stomaka. Činjenica je, svakako, da su najglasniji pobornici ove metode masaže žene, koje joj pribegavaju u  želji da se reše pomorandžine kore na koži.

 

 

 

TEKST: SMILJANA VASKOVIĆ

Smiljana Vasković je studentkinja druge godine Novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Obožava pisane medije, a posebno teme koje se tiču mode i lifestyle-a. Inspiriše je iskonska lepota koju pronalazi u svemu i svakome.