Mača late

Mača late

 

Mača je tradicionalni japanski čaj, koji je deo porodice zelenih čajeva i zbog načina obrade, smatra se bogatiji antioksidantima od drugih zelenih čajeva. Zbog svoje neobično zelene boje, ali i načina pripreme, veoma je egzotičan i čini da pića ili jela, u koja ga stavite, budu neverovatno ukusna i na pogled lepa.

 

 

Ovaj čaj koji datira iz dvanaestog veka, čini da njegovi benefiti budu krucijalni za zdravlje i lepotu svih koji ga konzumiraju. Mi smo danas rešili da mu dodamo još jedan sastojak – moringu, te da koristići ove dve namirnice, učinimo da nam telo bude jako i spremno za dan ispred nas.

 

Mača i moringa u kombinaciji povećavaju koncentraciju i fokus. Dok je mača bogata vitaminima, moringin uticaj je da pomaže u balansiranju emocija.

 

Mača pomaže da koža izgleda sjajnije i negovanije, pomažući kostima i srcu da budu jači. U kombinaciji sa moringom, koja štiti jetru i pomaže u izlečenju bakterijskih infekcija, ovaj late je ukusan i veoma važan za zdravlje.

RECEPT

Potrebno vreme za pripremu je 5 minuta.

Sastojci:

Mača
Moringa
Mleko
Med

 

 

Zagrejte vodu, dok u omiljenu šolju sipate kašičicu mače. Maču prelijte vodom do pola šolje i ostavite 3 minuta. Za to vreme, u blender stavite kašičicu moringe i prethodno zagrejano mleko, toliko da ispuni ostatak šolje. U smesu dodajte maču i kašičicu meda. Izblendirajte sve do jedne minute i sipajte.

Ukoliko volite i cimet, možete ga dodati po potrebi.