Led u službi lepote

Led u službi lepote

Kada dođe leto , led postaje naš najbolji prijatelj! Makar se tako smatra u svetu, dok se kod nas led smatra jednim od najvećih neprijatelja, a to ne treba da bude tako. Pored svega, led je kod nas prisutan u svakodnevnoj upotrebi, naime led se stavlja u razna pića,međutim on nam može biti od velike koristi za još dosta stvari, a ne samo za rashlađivanje pića.

 


 

LED I KOZMETIKA

Nakon dugih istraživanja i provera ispostavilo se da je led jedan od najboljih kozmetičkih proizvoda, a potpuno je besplatan i nadohvat ruke, u svakom trenutku a da mi toga nismo ni bili svesni. Led se godinama unazad koristi kao blagi anestetik. Poznato nam je da on umiruje kožu i smanjuje upalu, on se takođe može koristiti i za dodavanje sjaja vašoj koži, osloboditi vas otoka ispod očiju i pomoći vam da osvežite umornu kožu, ali pomaže i kod sprečavanja bolnih depilacija.

 

 

 

KAKO NAPRAVITI LEDENU MASKU ZA LICE

Napravite ledenu masku za lice. A evo i kako: U posudi za led stavite malo voćnog soka, kao što je, na primer, sok papaje, sok od pomorandže ili krastavca. Kada kockice leda budu formirane možete ih koristiti kao voćnu ledenu masku koja je dobra i pogodna za sve tipove kože. Ove kockice leda nežno primenite na lice, najpre umotajte u tanku krpicu, a zatim započnite sa trljanjem kružnim pokretima. Ovim ćete osvežiti svoje lice, a ono što je najglavnije očistićete lice od nečistoća. U nastavku možete pročitati samo neke od načina kako možete iskoristiti led za kvalitetnu negu vašeg lica i tela.

 

 

 

LED KAO HLADNA OBLOGA

Ova metoda je već svima poznata, jer često kada imamo neki otok, prvo što uradimo je stavljanje leda na otok. Kocke leda čine pravo čudo u takvim situacijama, sve što treba da znamo jeste da bez obzira na to da li se radi o umornim nogama ili je potrebno samo da rashladte lice, uvek možete primeniti terapiju hlađenja ledom. Međutim, veoma bitna stvar jeste da ne dozvolite direktan kontakt leda sa kožom jer može stvoriti crvenilo, već uvek koristite meku krpu ili plastičnu kesu.Takođe koža lica treba da Vam bude čista, a na rukama treba da imate rukavice.

 

 

 

ZATEGNUTA I GLATKA KOŽA UZ POMOĆ LEDA

Pre odlaska u krevet ili ujutru pre šminkanja masirajte nežno i lagano lice kockicama leda koje ste stavili u meku i tanku tkaninu ili kesu. Nakon pet minuta primetićete kako Vam je koža glatka i zategnuta, a nakon masaže ledom, stavite adekvatnu kremu za negu lica. Ovu metodu možete primenjivati 2 do 3 puta nedeljno.

 

 

 

LED SMANJUJE BORE I PODMLAĐUJE KOŽU

Jedan od najboljih boraca u borbi protiv bora za svež i mladalački izgled jeste upravo led. Ledene kocke vezuju kožno tkivo i pomažu u smanjenju bora. Takođe, led pojačava cirkulaciju krvi i sprečava prerano starenje kože.

 

 

 

MUČE VAS PODOČNJACI?

Postoje mnogi faktori koji utiču na stvaranje podočnjaka i oteklina u predelu očiju, ali je vrlo malo načina da se ti problemi reše.Kocke leda pokazale su se kao jedan od najboljih i najefikasnijih rešenja, potrebno je samo masiranje nežno oteklih područja kockicom leda i primetićete razliku.

 

 

 

LED POMAŽE I KOD MASNIH NASLAGA NA STOMAKU

Da, dobro ste pročitali. Kocke leda mogu da vam pomognu da ih se lakše otarasite. Led pretvara loše, bele masne ćelije u dobre, braon masne ćelije i samim tim sagorevanje masnih ćelija postaje lakše pojačanim aktivnostima metabolizma.

 

 

 

SMANJITE BOL PRILIKOM ČUPANJA OBRVA

Kako bi smanjili bol prilikom čupanja obrva možete kockicom leda trljati predeo obrva pre samog čupanja, jer će led umrtviti vašu kožu i čupanje obrva će biti manje bolno.

 

 

 

TAMNI KRUGOVI OKO OČIJU

Tamne krugove ispod očiju možete takođe ukloniti ledom. Najbolje je kombinovati ga uz sok od krastavca koji ćete pomešati sa malom količinom ružine vode. Sipajte ovaj sok u posudice za led da se zalede, a kada se zalede nežno trljajte kockicom leda ispod očiju i tamni krugovi će nestati.

 

 

 

AKNE

Akne možete izlečiti stavljajući kockice leda preko akne. Led će smanjiti otok i crvenilo. Primenite led nekoliko puta dnevno i bubuljica će se vidno smanjiti, a na kraju se i isušiti.

 

 

 

ČEŠLJANJE KOSE

Znamo takođe da češljanje kose ponekad zna biti mukotrpno i bolno. Kako biste rešili ovaj problem, utrljaljte malo leda na kosu pre nego što počnete da se češljate, led će pomoći lakšem češljanju i ublažiti čupanje.

 

 

 

Led je moguće koristiti u skoro svemu, važno je znati pravilno ga koristiti. Interesantno je i to da se led koristi još od 1925. godine što naravno svima nama nešto govori, a to je da nam je priroda dala sve, samo to treba iskoristiti na pravi način.

 

 

TEKST: EMILIJA STOJMENOVIĆ

Emilija Stojmenović je studentkinja Novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu, a rodom je iz Vranja. U slobodno vreme voli da čita knjige, piše pesme i obožava prirodu.