Late od crvenog čaja

Late od crvenog čaja

Jesen je sebe dugo najavljivala hladnim danima i sada kada je zvanično počelo njeno doba, dala nam je sunce, ali i sjajan recept koji će vam ove jeseni praviti društvo, ispunjavati vas toplinom, čineći vas energičnim i snažnim. U pitanju je late od crvenog čaja, koji danas u srpsku kuhinju donosimo iz Afrike.

 

Vreme za pripremu latea od crvenog čaja je 5 minuta.

Potrebni sastojci:

Crveni (rooibos) čaj

Med ili javorov sirup

Bademovo mleko

Bademov puter

Cimet

 

Preko noći potopite sto grama badema u vodi, ujutru vodu u kojoj su bili bademi prospite, te nabubrele bademe stavite u blender i dodajte litar vode. Blend, blend, blend i eto domaćeg mleka od badema, koje ćete obožavati. Mleko nakon toga možete staviti u omiljene posude i koristiti ga naredna četiri dana.

 

Nakon što ste napravili mleko, ostavite vodu da proključa, a zatim je sipajte u šolju sa kesicom crvenog čaja. Crveni čaj pravi se od biljke rooibos koja raste u Africi, a njeno ime znači crveni grm. Veoma je ukusan, bogat antioksidantima i ne sadrži kofein. Ukoliko do sada niste bili ljubitelj čajeva, ovaj čaj menja perspektivu jer mu bademov puter daje specifičnu teksturu, čineći ga hranjivim i neodoljivim. Nakon što je čaj odstojao pet minuta, sipajte u njega med i cimet, po želji. U blender stavite čaj, mleko koje ste napravili i kašiku bademovog putera. Nakon što sve izblendirate, sipajte u omiljenu šolju i neka vas ukusi i mirisi odvedu tamo gde želite biti.