Kornvol – britanski dragulj prirode

Kornvol – britanski dragulj prirode

Kornvol se nalazi na jugozapadu Velike Britanije. Ova oblast interesovaće ljubitelje istorije s obzirom na to da je bila naseljena još u paleolitu i mezolitu. Nedavna otkrića ukazuju i na prisustvo Rimljana u velikoj meri u ovoj oblasti. U svakom slučaju niko ne može ostati ravnodušan na ljude koji vuku keltske korene, kao i njihov stil života koji je znatno mirniji i opušteniji za razliku od ostatka sveta.


PRELEPE PLAŽE KORNVOLA

Jedne od najlepših obala na celom svetu nalaze se u ovoj oblasti Velike Britanije. Duge peščane plaže, litice s čijeg vrha se pruža pogled koji oduzima dah, netaknuta piroda, samo su neke od odlika ovog kraja. Ukoliko ste fan surfovanja ili sportova na vodi, ova oblast predstavljaće pravi  mali raj za vas.

 

SPECIFIČNA HRANA

U ovom delu Velike Britanije  su plodovi mora kao i riba nezaobilazni u ishrani i u resotranima. Prvenstveno zbog toga što su se ljudi na ovoj teritoriji najviše u prošlosti bavili ribolovom.  Ovde ćete pronaći najrazličitije i najsvežije morske plodove, a možete ih isprobati i u lokalnim obalskim restoranima.

Međutim, posetioci mogu uživati i u drugim nacionalnim jelima, koja su spremljena od strane najboljih kuvara sveta.

 

KORNVOL UPOZNAJTE ŠETNJOM

Najpoznatija rekreativna disciplina među lokalcima, pored već pomenutog surfovanja jeste i šetnja. Upustite se u avanturu po stazama koje će vas odvesti do prelepih i neodoljivih plaža, jezera, planina. Na tom putu sigurno ćete pronaći nekog lokalca koji će biti raspoložen za razgovor. Svakako najbolje ćete tako upoznati njihovu kulturu.

 

TEKST: ANĐELA STEVANOVIĆ

Anđela Stevanović je studentkinja Filozofskog fakulteta u Nišu, smer Komuniciranje i odnosi sa javnošću. Po prirodi je kreativna osoba i večiti  zaljubljenik u umetnost. U slobodno vreme voli da čita i piše, pored toga obožava fotografiju i uživa da upoznaje nove ljude.