Korisni trikovi za jeftina putovanja

Korisni trikovi za jeftina putovanja

Kada počnete sa planiranjem putovanja pored destinacije i društva sa kojim ćete ići, gledate da iskoristite sve trikove da prođete što povoljnije. Ukoliko vas od putovanja iz snova deli budžet, imamo dobre vesti za vas! Postoji nekoliko trikova koje možete primeniti kako biste uživali u jeftinim putovanjima i istovremeno otkrili nove destinacije.


PLANIRAJTE UNAPRED

Pre svega, jako je bitno da planirate unapred! Kada je u pitanju putovanje, planiranje unapred može biti ključno za ostvarivanje uštede. Pratite ponude avio-kompanija i agencija za putovanja, rezervišite smeštaj ranije i istražite različite opcije prevoza. Mnoge destinacije nude jeftinije cene smeštaja i avio-karata ukoliko se rezervišu unapred.

Prema istraživanju, kupovina avio karata dva do četiri meseca unapred je najbolja opcija, jer se pokazalo da su
tada najjeftinije. Pored toga, ukoliko možete da uzmete prtljag naknadno, isto pratite cene jer se one razlikuju i često možete da prođete dosta jeftinije za prtljag ukoliko uhvatite pravi trenutak za kupovinu.

 

ALTERNATIVE SU ODLIČNA OPCIJA

Ako ste u mogućnosti, putujte van sezone jer tada možete da pronađete smeštaj i karte dosta jeftinije. Takođe, umesto klasičnih hotela, istražite alternative poput smeštaja koje nude aplikacije, hostela ili kuća za odmor.

Ove opcije često nude pristupačnije cene smeštaja, a ujedno vam omogućavaju da doživite destinaciju na drugačiji način i upoznate lokalno stanovništvo. Kada putujete sa grupom prijatelja, možete podeliti troškove smeštaja, hrane i prevoza.

 

BENEFITI BESPLATNIH ATRAKCIJA

Na kraju, probajte da iskoristite besplatne atrakcije. Svaka destinacija ima svoje besplatne ili jeftine atrakcije. Istražite muzeje, parkove, botaničke vrtove, ulične festival i druge događaje koji su otvoreni za javnost bez ili sa minimalnom ulaznicom.

Ovo je odličan način da doživite kulturu i istoriju određenog mesta bez velikog opterećenja. Ipak, svaka destinacija gde putujete je specifična i pre putovanja je bitno da sve istražite i da pronađete najbolju opciju za vas.

 

TEKST: ALEKSANDRA POPOVIĆ

Aleksandra Popović je završila Fakultet dramskih umetnosti na katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Njena interesovanja su različita i uvek voli da nauči nešto novo.