Koje predstave možete pogledati kod kuće?

Koje predstave možete pogledati kod kuće?

Kako vreme i novac nekada mogu biti ograničavajući faktor, može se desiti da propustimo da pogledamo ili poslušamo neke sjajne stvari. Međutim, u doba napredne tehnologije, mnoge stvari su moguće i nadohvat ruke. Ovo je za sve vas koji volite pozorište, umetnost, glumu, a nemate baš mnogo vremena da ih često posećujete. Ovih pet predstava možete gledati iz udobnosti svog kreveta, a možete ih pronaći na Jutjubu. Uživajte!


PROFESIONALAC

Ovo je čuvena drama još čuvenijeg domaćeg pisca Dušana Kovačevića. U ovoj sjajnoj predstavi, glavne uloge igraju Danilo Bata Stojković i Bogdan Diklić. Ovaj komad će vas istovremeno naterati i na smeh i na suze, ali i na zabrinutost i utehu Bati Stojkoviću je ovo jedna od najpoznatijih i najspektakularnijih pozorišnih uloga. Svaki minut predstave će biti jedinstven i neponovljiv, što zbog genijalnosti dela, što zbog savršene glume. Poželećete da možete opet da je pogledate prvi put.

GOSPOĐA MINISTARKA

Ovu vanvremensku dramu Branislava Nušića sigurno znate iz osnovne i srednje škole. U legendarnoj predstavi iz 1989. godine, uloge su savršeno interpretirali Milena Dravić, Svetislav Goncić, Vojislav Brajović i mnogi drugi. O glumi ne treba mnogo komentarisati, kao ni o genijalnosti samog dela. Osetićete čitav spektar emocija, od histeričnog smeha, do zabrinutosti tokom dva sata predstave. Nemojte propustiti da je pogledate.

LJUBAVI DŽORDŽA VAŠINGTONA

U ovoj fenomenalnoj predstavi Mire Gavrana igraju dve dive srpskog glumišta. Osim vanvremenskom lepotom, Tanja Bošković i Dubravka Mijatović plene i intrigantnom i perfektnom glumom. Ovo je priča o neuzvraćenoj, bolnoj ljubavi, iz različitih perspektiva. Dve žene koje su, naizgled, potpuno različite, dele jedno od najjačih ljudskih osećanja i to prema istom muškarcu. Ovaj komad nateraće vas na preispitivanje nekih životnih odnosa, na sumnju i na razmišljanje o ljubavi.

M(J)EŠOVITI BRAK

Ova domaća komedija bila je jako popularna u vreme kada je počela da se prikazuje u pozorištu. Kao i u seriji, glavne uloge igraju Milutin Mima Karadžić i Dara Džokić. Nakon dvadeset godina braka, stariji bračni par dolazi na odmor. U hotelskoj sobi celu noć provedu pričajući o proteklim godinama braka na jedan groteskan i šaljiv način, pritom priznavajući svoje greške. Ova komedija će vas zabaviti, veoma nasmejati i idealna je za opuštanje nedeljom uveče.

ČORBA OD KANARINCA

Ova simpatična komedija napisana je od strane Miloša Radovića. Maestralno su uloge odigrali, tada mladi, Vesna Trivalić i Tihomir Stanić. Predstava se bazira na muško-ženskim odnosima, vezi, braku i zajedničkom životu. Dok gledate, imaćete osećaj da ste proživeli čitav jedan život slušajući dogodovštine u nedoumice mladog para.

TEKST: NIKOLETA JOVIČIĆ

Nikoleta Jovičić je student jezika, zaljubljenik u poeziju, muziku i umetnost generalno. Voli da piše, uživa u prirodi i putovanjima, a večita inspiracija joj je ljubav.