Koja li je tajna guste kose?

Koja li je tajna guste kose?

Kosa je kroz vekove bila zaštitni znak mnogih žena. Tradicija povezivanja duge i guste kose sa ženskom lepotom datira još iz antičkih vremena. Ona može biti individualni pečat ili grupni identitet. Mnogo je preporuka, saveta, ali isto tako postoji mnogo tajni koje se vekovima čuvaju. Posebno u plemenima i kulturama gde je upravo zdrava i duga kosa zaštitini znak žena.

 


 

INSTANT KOSA

Kako je sve u svetu postalo instant i lako dostižno, tako su kvalitet i dugotrajnost skoro pa nestali. Mnogi teže da imaju savršenu kosu, frizuru koja će potrajati tokom celog dana, ali bez imalo upornosti. Rutina je važna. Kvalitetnom rutinom, vaša kosa će vrlo brzo zablistati.

 

 

 

STANDARD LEPOTE

Standard lepote ne postoji.To je sasvim dovoljno reći. Ne postoji idealna frizura, gustina ili dužina kose. Idealno je ono što se nama dopada i kako mi želimo da naša kosa izgleda. Ne pratite nametnute standarde i ne uklapajte se u kalup, kalup osobe pored vas ili one koju možete pronaći na društvenim mrežama. Potrebno je biti unikatan, jer u tome je sva čar i lepota.

 

 

 

KAKO DO GUŠĆE KOSE?

Sada prelazimo na konkretan savet kako da svoju kosu učinite čvrstom i gušćom. Za ovo je najbolje iskoristiti staklenu bočicu sa pipetom u kojoj ćete odložiti ovaj prirodni serum za rast kose.

 

 

Kašiku čičkovog ulja, kašiku bademovog ulja, kašiku ricinusovog ulja (oba ulja moraju biti hladno ceđena) i malo izmrvljenog belog luka treba sipati u staklenu bočicu i držati na sobnoj temperaturi. Bademovo ulje obiluje vitaminom E, ulje čička pomaže pri smanjenju opadanja kose i hrani teme, ricinusovo ulje jača sam koren dlake, dok beli luk deluje protivupalno i štiti kožu glave od infekcija i gljivica. A kada se ukrste snažni i veoma bogati benefiti ovih ulja, dobija se serum koji će zaštititi vašu kosu i učiniti da iz nje ponovo na površinu izbije zakopani sjaj.

 

 

 

KAKO I KOLIKO KORISTITI SERUM?

Minimum sat vremena pre pranja kose, uz pomoć pipete rasporediti isključivo po temenu i nežno umasirati. Najbolji efekat ćete dobiti ukoliko budete koristili pre svakog pranja kose. Međutim, ukoliko perete kosu veoma često, četiri do pet puta nedeljno, onda ovaj serum nemojte stavljati pre svakog pranja već svako drugo/ treće pranje. Nakon mesec dana napravite dužu pauzu. Uvrstite ovo u svoju rutinu, budite strpljivi i rezultati su zagarantovani. Vaša kosa biće zahvalna, a vi zadovoljni.

 

 

TEKST: TEODORA TOMIĆ

Teodora Tomić završava nemački jezik, voli da fotografiše, kuva, čita i piše. Voli da upoznaje različite kulture. Inspiraciju pronalazi u svemu. Večiti zaljubljenik u umetnost.