Kako uneti novine u dugogodišnju vezu i sprečiti monotoniju?

Kako uneti novine u dugogodišnju vezu i sprečiti monotoniju?

Toliko dugo sedimo jedni pored drugih i ne znamo šta bi smo više rekli. Zar je moguće da osobu koju toliko dugo poznajemo i volimo posmatramo kao potpunog stranca. Nema više šta da se kaže, sve je rečeno, pokušavamo da prekinemo neprijatnu tišinu, ali bezuspešno. Duboko uzdahnemo i shvatimo da je naša veza ušla u monotoniju.

 


KADA MONOTONIJA POKUCA NA VRATA NIŠTA NAM SE NE ČINI ISTO

Premotavamo filmove u glavi trudeći se da nađemo trenutak kada je došlo do toga. Trenutak kada nas je prestala uzbuđivati voljena osoba, kada nam je svaki dan sa njom postao isti i kada smo prestali imati onaj osećaj zaljubljenosti i sreće dok smo u njenom okruženju. Vraćajući scene ne nalazimo ni na šta što je uzrok problema, prepliću se sve lepe uspomene, razlozi zašto volimo tu osobu, njene vrline i njene mane koje smo prihvatili oberučke. Na trenutak nam se sve vrati, pojavljuje se iskra u očima baš kao na početku veze i postavljamo sebi pitanje kako uneti novine i spasiti našu vezu od monotonije.

 

 

 

 

MORAMO DA BUDEMO SVESNI SITUACIJE

Monotonija je potpuno normalna i prirodna pojava u današnje vreme i ona ne mora da bude razlog prekida veze ukoliko se na vreme reaguje. Ishod monotonije može biti raskid, samo ako smo svesni u kakvoj situaciji se nalazimo i ne radimo ništa povodom toga, odnosno puštamo „vreme“ da učini svoje. U tom slučaju vreme će nas još više udaljiti i otežati da završimo odnos sa osobom koji nema apsolutno nikakvu budućnost. No, ako nam je i dalje stalo i želimo da obnovimo vezu, monotonija će predstavljati samo problem koji će uskoro biti rešen zajedničkim snagama nas i naše voljene osobe.

 

 

 

 

RAZGOVOR JE KLJUČ SVAKOG PROBLEMA

Ono što je ključno u svakoj vezi je otvorena konverzacija. Da bi smo rešili neki problem moramo ga prvo „izneti“ pred partnerom. Možda on nije primetio da problem postoji, što je potpuno uredu jer ne moramo se osećati isto i baš zato je potrebno da kažemo kako se osećamo. Moramo znati da naša voljena osoba ne čita misli i čekajući da ona prva pokrene razgovor nećemo ništa postići osim što ćemo dodatno nanositi stres sebi. Dakle, čim uočimo neki problem neophodno je da prvo razgovaramo sa partnerom, bez ikakovg straha jer ćemo razgovorom svakako doći do jednog od rešenja: raskida ili borbe za opstanak veze. Složićemo se da  oboje zvuči bolje od nerešenog i „nečistog“odnosa.

 

 

 

 

UVOĐENJE NOVINA U DOGOVORU SA PARNEROM

U toku razgovora, dobićemo od partnera povratne informacije kako se on oseća i šta misli o trenutnoj situaciji u našoj vezi. U slučaju da i on želi da pobedimo monotoniju potrebno je da u dogovoru sa njim izbegavamo što je više moguće rutinu i da unesemo novine. Novine ne moraju biti skupocena putovanja, mogu biti sve što bi inače mogli da radimo sa partnerom, a ne radimo. Odlazak na večeru bez posebnog povoda, odlazak u bioskop, pozorište, šetnja parkom, poseta muzeju, karaoke i još puno puno stvari…Ponašajmo se kao da je svaki dan dan zaljubljenih, posvetimo našoj voljenoj osobi pažnju i ljubav, a od nje ćemo sigurno dobiti isti odgovor. Priredimo joj iznenađenja, kupimo joj poklone i kad nisu praznici i rođendani i monotonija će nestati sama od sebe. Imaćemo osećaj kao da nikada nije ni postojala, a veza sa našim partnerom će biti sve jača i jača. S druge strane, ako partner ne vidi budućnost u našoj vezi, prekidom odnosa na vreme olakšaćemo stvari i jednom i drugom, jer bolje je imati dobar rastanak nego lošu vezu.

 

 

 

 

POBEDOM MONOTONIJE DO JAČANJA ODNOSA

Pobedom monotonije i uvođenjem novina u našu vezu biće nam lakše svaki put da razgovaramo o nekom problemu sa partnerom. Znajući da nam je stalo jedno do drugog i da iza sebe imamo već  rešenih stvari taj problem će biti još samo jedna nit koja će činiti našu vezu jačom i sigurnijom.

 

 

TEKST: IVANA IGNJATOVIĆ

Ivana Ignjatović je studentkinja treće godine Informacionih tehnologija na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku. Zaljubljenik je u kulinarstvo i uživa u isprobavanju novih recepata. Hobiji su joj i pisanje, gluma, recitovanje i web dizajn.