Kako provesti praznike i zimske dane?

Kako provesti praznike i zimske dane?

Ako vam je asocijacija na zimske dane i praznike hladno vreme, zatvorenost u kući i dosada saznajte u tekstu ispod kako to da promenite i iskoristite mogućnosti.


PRAVO JE VREME ZA TOPLE NAPITKE!

Ako ne volite kofein, slatki napici mogu biti i bez njega. Kupite kesice tople čokolade i rastvorite u mleku ili jednostavno istopite bilo koju čokoladu u mleku. Ako volite kakao, i njega možete spremiti. Možete se potruditi oko dekoracije. To mogu biti šlag, ukrasne mrvice i slično. Možete i pozvati društvo kako biste uživali zajedno.

VEČE FILMA

Pozovite društvo ili u krugu porodice gledajte filmove. Ako volite novogodišnje i ljubavne filmove pravo je vreme za njih.

KLIZANJE

Ako niste dovoljno fizički aktivni, klizanje vam može pomoći u tome. Ovaj sport je dobar i za one sa adrenaliskom zavisnošću i za one koji žele da se opuste uz lagano klizanje. Ako se još uvek niste oprobali u ovome, promenite to ove zime.

KNJIGE, BRAĆO, KNJIGE, A NE ZVONA I PRAPORCE

Rekao je Dositej. Fokusirajte se na možda neke laganije knjige, za opuštanje u ovom zimskom periodu. Preporuke možete naći na našem sajtu.

ŠETNJA KROZ OKIĆEN GRAD

Prođite kroz okićen glavni grad ili posetite neki u vašoj blizini. Osetićete pravu prazničnu atmosferu, a naći ćete i puno zanimljivih stvari. To su drvene barakice, koje se često nalaze u centru grada. One kriju malo bogatstvo hrane, pića, slatkiša i još mnogo toga.

RAZMENA POKLONA

Budite nekome tajni Deda Mraz. Nije važna cena i veličina poklona, već da je od srca. Poklonite zato članu porodice ili drugu/drugarici neku sitnicu.

KOLAČIĆI IZ RERNE

Čak iako se ne snalazite dobro u kuhinji, možete probati da napravite medenjake. Kuća će vam zamirisati na cimet i podsetiti na zimski period. Na internetu se nalaze mnogi recepti, a ako kolačići zagore, upalite mirišljavu sveću sa cimetom. 🙂

TEKST: NATALIJA MITIĆ

Natalija Mitić je studentkinja druge godine Srpske književnosti i jezika Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U slobodno vreme najviše voli da čita klasike uz neki slatki napitak. Uživa u dugim šetnjama uz muziku i pravljenju slatkiša i peciva, kao i vremenu provedenom sa prijateljima.