Kako produktivno započeti dan?

Kako produktivno započeti dan?

Svi mi imamo neke svoje male jutarnje rituale koji nam pomažu da budemo organizovaniji i produktivniji u toku dana. Kako možete upotpuniti svoju rutinu s dolaskom proleća saznajte u nastavku teksta.


UŽIVANJE U JUTARNJEM NAPITKU

Čaj, kafa, smuti ili topla voda sa limunom mogu biti idealni za početak dana. Tih petnaestak minuta na miru ujutru, su sve možda upravo ono što vam treba kako biste lepo otpočeli svoj dan.

 

POKRENITE SE

Kako bismo pokrenuli naše telo, neophodno je razmrdati se od ranog jutra. Ukoliko nemate vremena za teretanu, to može biti lagano istezanje, joga ili makar lagana šetnjica.

 

ZAHVALNOST JE BITNA

Svaki dan je novi blagoslov, i svako jutro momenat koji imamo da promenimo nešto u svom životu. Zahvalnost je upravo prvo korak ka promeni. Zahvalnost je osećaj koji imamo u svom telu, i uvek možemo pronaći barem jednu stvar na kojoj smo zahvalni, a nakon te jedne, ostale stvari će se sami nizati.

 

BEZ TELEFONA PRVIH PETNAEST MINUTA

Mnogi ljudi ne mogu da zamisle jutro bez ulaženja na društvene mreže, međutim ova navika uopšte nije dobra, jer čim otvorimo oči odmah pretrpamo mozak različitim nepotrebnim informacijama.

Ukoliko baš ne možete da se iskontrolišete da ne uzmete telefon, ostavite ga na drugom kraju sobu, i tako će vas mrzeti da ustanete iz kreveta i uzmete telefon.

 

RUTINA ZA LEPOTU

Bitno je da se svaka bjuti rutina sastoji od nekoliko koraka:

Umivanje – poželjno je hladnom vodom kako bi se ublažila nadutost i kako bi se razbudili;

Hidratacija kože – bitno je odbrati kremu idealnu za vaš tip kože;

Roleri za lice su dosta popularni u poslednje vreme, međutim oni su od davnina popularni u azijskoj kulturi. Korišćenjem rolera možemo smanjiti nadutost, zategnuti lice, pojačati cirkulaciji i regulisati stres kože;

Krema sa UV faktorom je u današnje vreme neophodna.

 

DORUČAK JE NAJBITNIJI OBROK U TOKU DANA

Zdrav doručak je najbitniji obrok u toku dana, kako bi nam obezbedio dovoljno energije za ostatak dana. Zdrav doručak pre svega treba da sadrži proteine, vitamine, minerale i vlakna samalom dozom ugljenih hidrata, što bi nam obezbedilo duži osećaj sitosti.

 

TEKST: PETRA STAMENKOVIĆ

Petra Stamenković je student komunikologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Voli glumu i novinrstvo, pored toga da čita, putuje i upoznaje nove ljude.