Kako prepoznati dobar restoran?

Verujemo da ste se barem jednom našli ispred nekog restorana i tražili magični znak da li je to pravi izbor.
Možda ste i ušli unutra da biste rezervisali sto, ali ipak niste baš sigurni da će ispuniti vaša očekivanja. U nastavku teksta ćemo vam pokazati na šta tačno obratiti pažnju u odabiru restorana. Pa, kako prepoznati dobar restoran?

 


KORISTITE SVOJA ČULA

Slobodno sudite na osnovu izgleda. Pod tim ne mislimo da sve mora biti luksuzno i skupo, već čisto i uredno. Bacite pogled na baštu– da li vode računa o cveću ako ga ima, da li ima nekog smeća poput opušaka ili opalog lišća. Ukoliko unutar restorana osetite jake, veštačke mirise, to najverovatnije znači da žele prikriti drugi miris. U svakom slučaju , vama treba biti prijatno, tako da sledite svoj osećaj.

 

 

 

KARAFINDL

Ovo je još jedan odličan pokazatelj o tome koliko zapravo vode računa o urednosti. Karafindl/karafingla je mali stalak u kome se drži so, biber, ulje i sirće. Taj set začina se najčešće koristi i spada u obavezan servis prilikom obroka. Ukoliko su sve bočice uredno dopunjene, restoran zaslužuje veliki plus.

 

 

JELOVNIK

Puno restorana ima istaknut jelovnik na samom ulazu. To je odlična stvar, jer vas time ne obavezuju da uđete unutra kako biste isti jelovnik pogledali. Ukoliko idete na ručak ili večeru, ponuda jela je jedna od važnijih stavki. Restoran koji nudi sve – od toplog sendviča i pice, preko roštilja pa sve do ribe prve klase – zaobiđite. Da bi sve namirnice bile sveže, potrebno je da imaju kuhinju od minimalno 100 kvadrata sa preko 20 kuvara, što verovatno nije opcija. Zato pažljivo birajte da li ste za picu, svežu ribu ili želite da uživate u odličnom odresku.

 

 

 

OSOBLJE

I za kraj smo ostavili osoblje. Najkraće rečeno – ukoliko je osoblje u lokalu vidno nezadovoljno, najverovatnije ćete biti i vi. Svako ima svoju ulogu u restoranu, ali im je zajednički cilj da vama kao gostu obezbede prijatan ambijent bez obzira na sve. Ako se ne osećate prijatno – tu nešto ne štima!
Razmislite o svom omiljenom restoranu – zanimljivo je koliko sitnice utiču na kvalitet, zar ne?

 

 

 

TEKST: STAŠA STOŠIĆ
Staša Stošić je kreator pisanog sadržaja sa fokusom na marketing. Nakon dugogodišnjeg rada u restoranu,
odlučila je da svoju ljubav prema pisanju stavi na prvo mesto i usavrši kroz razne edukacije poput Copy radionice, NLP treninga, SEO kursa i slično.