Jutarnji indućino za razbijanje čini

Jutarnji indućino za razbijanje čini

Odavno više ne čitam i ne slušam recepte hiljadu puta prepečene i često zagorele. Već sam krenula u potragu za vilinskim kuvarima koji se kriju međ’ nama. Počela sam da učim to prepare, cook and bake my piece of cake od ne-tako-poznatih-ali-svakako-alhemičarskih-žena. Kojih vala ima i hvala im na tome!

 

Kada se družimo sa alhemičarima, svakako jutro ne možemo započeti lošim mislima i masnim burekom, u busu ili kancelariji. No-no. When you know better, you do better. Sada jutro počinjemo tišinom i molitvom, da ovom danu poželimo dobar dan. Onda zapišemo par misli u svoju divnu svesku, da vidimo gde smo i sa kim se danas družimo, koja muza je na redu. Potom sređujemo svoju glavu od viška neželjenih i pomalo ubačenih tuđih misli. Nakon toga kreću asane. Pozdrav Suncu. Sveća. Most. I još nekoliko vežbi sa fensi nazivima. Znate i sami, i telu treba da se malo promuva po danu, da oseti da li je hladan ili topao. Treba li mu danas veća fleksibilnost ili rešenost.

 

I kada završimo i ostale đakonije, jer ipak smo mi unuke veštica koje nisu uspeli da spale, možemo rešiti da danas napravimo nešto što nikada nismo – jer trenutno možda imamo želju da živimo životom kojim nikad nismo.

 

Vreme za pripremu jutarnjeg indućina je 5 minuta.

 

Potrebni sastojci:

Šolja indijskog oraha (pustite ga da prenoći od svega što vas tišti)
Urme (tajni sastojak za javnu sreću)
Rogač (ako niste, upoznajte se – baš je egzotičan gospodin)
Voda (topla, za oluju)
Cimet (u sve se meša)
Muškatni orašćić (stavite ga onoliko koliko vam treba muškatne energije)

 

Indijski orah potopite u toploj vodi i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru, nabubrele indijske orahe prelijte sa tri čaše vode, i izblendirajte. Nakon što ste dobili mleko od indijskog oraha, dodajte i ostale sastojke i začine – urme, rogač, cimet, muškatni oraščić. Sve izmiksajte dok ne poprimi finu teksturu. Nakon toga, indućino možete dodati u kafu ili crni čaj, ili ga piti bez ičega. Veoma je penast i sjajno se služi, a još brže pije.

 

Nakon što napravite jutarnji indućino koji razbija čini – napišite šta biste sve voleli činiti. Ovaj indućino ima posebnu moć – mnoge stvari čini mogućim.

A B R A K A D A B R A

 

TEKST: SOFIJA BORKOVIĆ, AUTORKA BLOGA ŽIVETI GLASNO

Sofija Borković je heroina obučena u telo bezbrojnih mogućnosti. Može sve, a ne mora ništa. Master komunikologije i životnih zavrzlama. Živi glasno svoj život, prikazujući sopstvene šizike kroz filozofske rasprave na blogu Živeti glasno.