Joga za lice

Joga za lice

U vremenu kada su estetske korekcije rasprostranjenije nego ikada, želimo da ovaj tekst posvetimo svima onima koji nisu spremni za takav intenzivan tretman i koji bi alternativu radije potražili u prirodnim metodama.

 

 


ŠTA JE JOGA ZA LICE?

Ideologija fitnesa za lice zasniva se prvenstveno na argumentu da mišići u licu i telu funkcionišu po istom principu – kada se smejemo, mrštimo ili pravimo grimase, šaljemo informacije koje drugi ljudi tumače. Mišići na našem licu trpe sve pozitivne i negativne emocije, koje se akumuliraju u nama tokom dana, zato je važno da odvojimo deo dana koji ćemo posvetiti opuštanju mišića koji nam to omogućavaju.

 

 

BORBA PROTIV NASTANKA BORA

Pomisao na starenje i sve što ono sa sobom nosi većini žena i muškaraca izaziva neprijatan osećaj – iako je u pitanju prirodan proces, fine linije koje prikazuju sve emocije koje smo proživeli percipirane su kao naš neprijatelj. Zbog toga su profesionalci kreirali treninge čiji je cilj da se određenim tehnikama i vežbama bore protiv nastanka bora i gubitka elastičnosti i volumena.

 

Tako se određene vežbe izvode sa ciljem ojačavanja mišića dok se druge izvode sa ciljem opuštanja mišića. Kombinovanjem ovih vežbi, moguće je postići zadovoljavajuće rezultate, jer su one izuzetno jednostavne i kratke! Za praktikovanje vežbi za lice potrebno je ugledati se na profesionalca koji će svojim poznavanjem anatomije doprineti što boljim rezultatima.

 

Mi smo za vas izdvojili dve vežbe koje možete uraditi dok čitate tekst kako biste stekli utisak o jednostavnosi i lakoći istih.

 

 

PRVA VEŽBA

 

Otvorite usta i opustite vaše lice
Bez mrštenja (stavite ruku na čelo ako je potrebno) pogledajte gore i izbrojite 10 sekundi
Trebalo bi da osetite prijatan osećaj duž obraza, možete ovo ponoviti par puta, ali nemojte previše istezati lice!

 

 

DRUGA VEŽBA

Isprepletite prste i istegnite ruke ispred sebe
Usmerite pogled ka podu (trebalo bi da osetite prijatan osećaj istezanja)
Laganim pokretom pomerite bradu u desnu stranu ka gore pod uglom od 45° i napućite usne
Vratite glavu u centralni položaj
Ponovite istu radnju podižući glavu ka desnoj strani
Ove vežbe bi trebalo raditi bez naglih pokreta.

 

 

NEGA LICA SE PRAKTIKUJE IZNUTRA I SPOLJA

Da bi koža bila besprekorna i blistava neophodno je da bude čista – a kada kažemo čista ne govorimo ovog puta o kozmetici i higijeni već o vašem limfnom sistemu i krvnom toku. Negu lica trebalo bi praktikovati iznutra i spolja! Kiseonik i nutrijenti koji su zaslužni za stanje naše kože, stižu do tkiva putem krvi i zbog toga je bitno ukloniti sve blokade kako bi tečnosti u našem telu mogle da se kreću bez smetnji.

 

Da li ste se ikada zapitali kako vaše držanje utiče na vaše lice? Premda svakog dana provodimo puno vremena nagnuti nad malim ekranom (ako nam ne verujete, proverite statistiku vremena provedenog pred ekranom na vašem telefonu!) često ne činimo ništa da bismo se oslobodili pritiska koji smo akumulirali u predelu vrata. Neprirodnim položajem utičemo na prirodne procese u našem organizmu a loše držanje i konstantno naginjanje glave utiču na cirkulaciju krvi u glavi. Srećom pravim vežbama ovo se može ispraviti.

 

Iako mnogi obećavaju neverovatne rezultate nakon redovnog vežbanja lica, napredak je individualan i zavisi isključivo od vaše posvećenosti i istrajnosti. Proces je postepen i možda ga isprva nećete primetiti – ali mi ćemo se držati objektivnosti i pustiti vas da date konačni sud o ovoj metodi podmlađivanja, ukoliko se odlučite da joj date šansu.

 

TEKST: ANASTASIJA ŽARKOV

Anastasija Žarkov je student završne godine Digitalnog marketinga, sa širokim spektrom interesovanja.