Japanska terapija vodom – Čudo koje menja organizam

Japanska terapija vodom – Čudo koje menja organizam

Stručnjaci često pominju značaj i ogroman uticaj vode na ljudski organizam i svakodnevno funkcionisanje. Postoji veliki broj benefita koje pravilno unošenje tečnosti može pružiti našem telu, što potvrđuje i dugodišnja tradicija u Japanu, čuvena japanska terapija vodom. 

 


 

U ZDRAVOM TELU, ZDRAV DUH

Hidratacija organizma je neophodna kako bi naše telo moglo da funkcioniše, presudna je za zdravlje i život. Redovan unos vode donosi brojne pozitivne efekte za organizam. Omogućava normalan rad mozga i mišića, dobru cirkulaciju, ishranjenost ćelija, detoksikaciju, normalnu probavu sa redovnom stolicom, povećanu pokretljivost zglobova, smanjeni rizik za kamen u mokraćnim putevima, normalnu vlažnost kože i sluznica, poboljšava izgled kože.

 

 

 

 

ŠTA SVE MOŽE IZAZVATI NEDOVOLJAN UNOS VODE?

U Japanu je danas postalo popularno piti vodu nakon buđenja. Korist  ove terapije potvrdili su i mnogobrojni testovi. Dokazano je da  je većina bolesti uzrokovana nedostatkom vode u organizmu. Japanski lekari su ovom terapijom videli uspeh kod sledećih oboljenja: glavobolja, bolovi u telu, bolestti srca, artritis, epilepsija, gojaznost, opstipacija, astma, tuberkuloza, meningitis, bolesti bubrega i bešike, gastritis, dijareja, hemoroidi, bolesti očiju, materice, menstrualni poremećaji, ORL bolesti.

 

 

 

 

TOK TERAPIJE VODOM:

Ujutru popiti 4 čaše vode u razmaku od 5 minuta.

Nakon toga nemojte ništa jesti ili piti narednih 45 minuta.

Ne pijte hladnu ili jako toplu vodu. njena temperatura bi trebalo da bude slična telesnoj.

Dva sata posle doručka, ručka i večere ne konzumirati nikakvu hrani, niti vodu.

 

 

 

Japanski lekari obično kažu: Pijte vodu na prazan stomak i osetićete prve rezultate već nakon 7 dana. Ostanite zdravi i aktivni. To je sva poenta. Ova japanska metoda lečenja nema neželjenih efekata,  ali na početku tretmana možda ćete češće imati potrebu da idete u toalet.

 

 

 

 

KORIST VODE ZA ORGANIZAM

Voda obezbeđuje unos esencijalnih materija kao što je kalcijum, magnezijum i fluor.

Odnosi toksine iz vitalnih organa, a donosi hranljive materije do ćelija.

Hidrira kožu i daje joj elastičnost.

Rešava višak kilograma.

Daje energiju.

Oslobađa stres.

Održava normalnu telesnu temperaturu, kao i pritisak.

Ubrzava metabolizam.

 

 

 

Dužina tretmana vodom za određene bolesti:  povisen krvni pritisak (30 dana) , dijabetes (30 dana),  gastritis (10 dana), zatvor (10 dana),  tuberkoloza (90 dana), rak (180 dana).

 

 

 

TEKST: ANJA LAZOVIĆ

Anja Lazović je osoba koja se priprema da bude student medicine. Završila je gimnaziju i medicinsku školu. Svoju inspiraciju pronalazi u istraživanju novih informacija, pomaganju ljudima, čitanju knjiga i u usavršavanju svog znanja.