Homemade maska za hidrataciju kose

Homemade maska za hidrataciju kose

Oporavak suve i oštećene kose predstavlja zaista dug i naporan proces. Pravo pitanje je kako i zašto nastaje oštećenje kose? Jedan od razloga jeste stilizovanje kose toplotom, odnosno stalno korišćenje fena, pegle i figara za kosu. Iako naša kosa može izdržati visoke temperature stalno izlaganje njima može izazvati oštećenja. Drugi činilac su lakovi i pene, kao i mnogi drugi preparati za kosu koji isušuju krajeve. Kako bi kosa ostala hidrirana i kako bi se oštećenja smanjila potrebno je povremeno naneti masku za hidrataciju kose. Masku možete napraviti i sami u kućnim uslovima, a mi vam predstavljamo tri recepta.


RECEPT BROJ JEDAN

 

Sastojci:

Avokado
Med
Maslinovo ulje

 

Način pripreme:

Avokado ispasirati, dodati med i maslinovo ulje i sve lepo pomešati. Masku nanositi duž cele dlake i držati 20 minuta, nakon toga kosu oprati šamponom.

 

RECEPT BROJ DVA

 

Sastojci:

List aloe vere
Maslinovo ulje
Banana

 

Način pripreme:

Izvaditi gel koji se nalazi unutar lista aloe vere, bananu ispasirati što kremastije i pomešati sve sastojke. Masku naneti na mokru kosu i ostaviti 30 minuta da deluje, nakon toga temeljno oprati kosu.

 

RECEPT BROJ TRI

 

Sastojci:

Jaje
Čaša jogurta
Maslinovo ulje

 

Način pripreme:

Sve sastojke lepo sjediniti. Masku naneti na kosu i držati 15 minuta, nakon toga detaljno oprati kosu.

 

 

LITERATURA: minutzamene.com

TEKST: ANĐELA STEVANOVIĆ

Anđela Stevanović je studentkinja Filozofskog fakulteta u Nišu, smer Komuniciranje i odnosi sa javnošću. Po prirodi je kreativna osoba i večiti  zaljubljenik u umetnost. U slobodno vreme voli da čita i piše, pored toga obožava fotografiju i uživa da upoznaje nove ljude.