Hiromantija – izučavanje linija na dlanu

Hiromantija – izučavanje linija na dlanu

Da li verujete u sudbinu? A u hiromantiju… Možda nemamo priliku da u okruženju diskutujemo na ovu temu. Sama reč  sastoji se od reči hiro, što znači dlan i reči mantija, što znači predskazanje. Hiromantija predstavlja sposobnost izučavanja linija na dlanu. Legenda kaže da se na ovaj način može predvideti budućnost, sudbina i karakter osobe.

 


ŠTA SVE MOŽEMO VIDETI U NEČIJEM DLANU?

Da li ćemo živeti ovde ili u inostranstvu, koliko ćemo dece imati, čime ćemo se baviti… Kažu da se sve to može videti u našem dlanu. Postoje ljudi koji nam u nama beznačajnim linijama na dlanu mogu dati uvid u našu budućnost. Koliko ovo može da bude tačno? Navodno postoji linija sudbine, na osnovu koje se može videti da li ćemo imati prepreke u životu. Linija života može odrediti koliko dugo ćemo živeti. Linija uspeha predviđa koliko su naše ambicije jake i koliko će nas voditi do uspeha u životu. Erotska linija predstavlja koliko ćemo biti osećajni u odnosima prema partneru. Dužina prstiju može ukazati na neke naše karakterne osobine. Da li biste verovali u predviđanje sudbine na ovakav način?

 

 

 

BUDUĆNOST MOŽE HENDIKEPIRATI SADAŠNJOST

Koliko god da smo znatiželjni, uvid u našu budućnost nije prirodna stvar. Da li neko zaista može videti šta nas čeka ostaje pitanje na koje vrlo verovatno nikada nećemo imati odgovor. Ali i te kako različita proročanstva mogu oblikovati našu sadašnjost. Samim tim što nam neko kaže šta nas čeka, opteretićemo se u sadašnjosti tražeći potvrdne indikatore za ono što treba da se desi. Koliko mogućnosti se samo na ovaj način izgubi, jer prema proricanju nisu deo naše budućnosti. Zato, koliko god da vam je interesantno da istražujete svoju budućnost, razmislite. Da li to stvarno želite?

 

 

 

DA LI TVOJA BUDUĆNOST ZAVISI OD TEBE ILI OD SUDBINE?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od ugla iz koga gledaš. Zato, hajde da svako od nas sam definiše svoj stav na ovu temu. Ali iz kog god ugla da gledamo, bilo bi suviše  monotono  da samo čekamo da sudbina uradi ono što je zapisano. Jedno je sigurno, uspeh nam nije zagarantovan ako samo sedimo kući i ne radimo ništa. I ne treba toliko da se opterećujemo svojom budućnošću. Hajde da živimo u sadašnjosti i učinimo je najboljom što možemo. Hajde da sve svoje slabosti pretvorimo u mogućnosti, pa ako već verujemo u sudbinu, ona će iste te mogućnosti usmeriti tamo gde treba.

 

 

TEKST: IVANA JOSIPOVIĆ

Ivana Josipović studira Psihologiju na Fakultetu za medije i komunikaciju u Beogradu. Radi kao vaspitač u predškolskoj ustanovi. U slobodno vreme voli da čita psihološke tekstove, da šeta u prirodi ili da trenira.