Encanto – film za čitavu porodicu

Encanto – film za čitavu porodicu

Koliko god godina imali, crtani filmovi predstavljaju beg u detinjstvo i srećne uspomene. Taj divni osećaj posle nekog filmskog ostvarenja, koji vam prosto vrati osmeh na lice, uvek ostaje neprocenjiv. Noviji crtani filmovi, uglavnom su pravljeni za sve generacije i nepogrešivo predstavljaju zabavu za čitavu porodicu!

 


Novo Diznijevo ostvarenje Encanto, predstavlja potpuni užitak. Fantastično urađena animacija, zarazne pesme, kao i neodoljivi junaci čine jedan nepogrešiv izbor. Ovaj crtani film, iako različito shvaćen od strane kritičara, predstavlja jedan feel good momenat, za trenutke kada se osećate potpuno izgubljenim. On prati porodicu iz Kolumbije, koja je obdarena različitim moćima. Glavna junakinja Mirabel, međutim, nema moć i oseća se potpuno izgubljeno u njenom obdarenom okruženju.

 

 

 

Jedna otkačena porodica, njihovi problemi i magična sveća koja održava njihovu moć u životu, nalaze se u krizi. Prilikom gledanja ovog ostvarenja, sigurna sam da će se svi autsajderi pronaći u Mirabelinoj priči. Zanimljivo je takođe, da je Dizni iz godine u godinu počeo da predstavlja sve više likova koji nisu u potpunositi okarakterisani kao loši ili dobri. Ti otkačeni likovi, često umeju biti neshvaćeni i time dobijamo na njihovoj višeslojnosti. I u ovom ostvarenju, junaci su višedimenzionalni. Imaju svoje moći, koje su u potpunosti atipične i specifične za svakoga, ali njih krase i njihove mane dok pokušavaju da se u potpunosti suoče sa očekivanjima koje od njih imaju društo i porodica.

 

 

 

U veselim numerama, bivamo upoznati sa porodičnom istorijom i njihovim ranijim dogodovštinama. Naime, nije samo Mirabel autsajder porodice, već postoji i ozloglašeni ujak Bruno, o kom nije dozvoljeno da pričaju.

 

 

 

Encanto predstavlja jedan neodoljiv crtani film, koji u više slojeva ukazuje na porodične nesloge, sa ogromnom dozom humora, kao i probleme prilikom ukalupljivanja i ispunjavanja očekivanja koje društvo nameće. Jedan potpuni užitak za celu porodicu koji će vam izmamiti osmeh na lice!

 

 

TEKST: NADA ANTIĆ

Nada Antić je student Fakulteta dramskih umetnosti, kao i Filološkog fakulteta, u Beogradu. Potpuno zaljubljena u umetnost i sve oblike stvaralaštva, teži ka tome da i na subjektivni i objektivni način isprati sva nova dešavanja u pogledu umetnosti. Opijena kreativnošću, ponekad teško određuje svoje prioritete, bacajući se s jednog projekta na drugi, ali od malena još zna da je u umetnosti spas!