Detoks smoothie

Detoks smoothie

Pravo vreme za detoksikaciju je upravo sada. Bez obzira koje je godišnje doba, koliko imate godina i da li vežbate svakodnevno – detoks smoothie treba biti važna navika svakog od nas.


 

Pojam zdrave ishrane često budi u nama mnoga pitanja. Koliko to košta? Da li je ukusno? Koliko traje priprema? Da li to stvarno pomaže? Zato smo rešili da vam ovde pokažemo kako da napravite detoks smoothie jednostavno, jeftino, ukusno i naravno, korisno za vas!

 

 

 

PUSTITE MAŠTI NA VOLJU

Ne postoji jedan recept za detoks smoothie. Dobra stvar je što možete eksperimentisati. Recepte možete smisliti i sami, u zavisnosti od toga šta volite od voća i povrća i šta imate na raspolaganju. Sve što treba da znate je da su za detoksikaciju potrebni antioksidansi i vlakna.

 

 

 

ANTIOKSIDANSI

Antioksidansi imaju veliki broj prednosti kao što su: usporavanje starenja, zaštita srca i krvnih sudova, snižavanje holesterola, pomganje organizmu da se lakše izbori sa virusima i bakterijama… Neke od namirnica koje su bogate antioksidansima su: borovnica, brusnica, malina, kupina, šljiva, jagoda, brokoli, šargarepa, bundeva, spanać, lešnik i orah.

 

 

 

VLAKNA

Namirnice koje sadrže vlakna su: rotkvica, kupus, chia semenke, semenke lana, bademi, crna čokolada, zobene žitarice, jabuke, cvekla, banane…

 

 

Izborom ovakvih namirnica, možete da uklopite u ukus i cenu koji vam odgovaraju, a pomoći će vam u ubrzavanju metabolizma, smanjenu šećera u krvi i još mnogo toga.

 

 

 

KAKO PRIPREMITI SMOOTHIE

Od svih navedenih namirnica potrebno je da izaberete tri ili više koje volite. Pustite mašti na volju i u blender stavite svoj izbor. Dodajte dodajte mleko ili vodu po želji i… Voila! Vaš detoks smoothie je spreman.

Da, toliko je jednostavno da uživate u zdravom obroku.

 

 

TEKST: STAŠA STOŠIĆ

Staša Stošić je kreator pisanog sadržaja sa fokusom na marketing. Nakon dugogodišnjeg rada u restoranu,
odlučila je da svoju ljubav prema pisanju stavi na prvo mesto i usavrši kroz razne edukacije poput Copy radionice, NLP treninga, SEO kursa i slično.