Da li su tufnice ponovo u modi?

Da li su tufnice ponovo u modi?

Jedan od modnih trendova koji nam se vraća na velika vrata zasigurno jesu tufnice. Velike ili male, crne ili u boji tufnice mogu izgledati veoma interesantno na garderobi, a ako umete da ih iznesete na pravi način mogu delovati i jako elegantno.

 


 

ISTORIJA TUFNICA

Još tridesetih godina prošlog veka tufnice su postale veoma popularne širom sveta. Jedna od najpoznatijih modnih ikona, šarmantna glumica Odri Hepbern vratila je tufnice u modu šezdesetih godina. Za ponovni povratak tufnica zaslužna je Džulija Roberts nakon velike popularnosti koju je stekao film Pretty woman.

 

 

Pojavila se u prelepoj elegantnoj tufnastoj haljini i tufnice su ponovo zavladale svetom mode. Po svemu sudeći tufnice su uvek u trendu, a jedna od poznatih dama koju često možemo videti u haljinama sa tufnama jeste vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.

 

 

SAVETI ZA NOŠENJE TUFNI

Najsigurnija varijanta za nošenje tufna je crno-bela. Ukoliko ne biste previše da eksperimentišete, i volite jednostavnije ili elegantnije varijantne, sa crno-belim tufnama ne možete da pogrešite. Bele tufne na crnoj podlozi ili obrnuto uvek su dobar izbor. Ako ste ipak malo hrabriji slobodno eksperimentišite sa bojama i veličinam tufnica, samo nemojte preterivati.

 

 

Tufnasta košulja je definitivno nešto najlakše za kombinovanje. Možete je nositi uz suknju ili pantalone ako vam je potrebna elegantnija varijanta, ili čak uz farmerke ako žečite svakodnevnu opušteniju kombinaciju.

 

 

Preporučljivo je ne nositi upadljiv nakit, ili druge dekorativne elemente kada nosite tufne jer su one same dovoljno dekorativne. One će svakako doprineti da vaš izgled deluje smelije i dinamičnije. Posebno interesantno može izgledati ukoliko na vašu sasvim običnu odevnu kombinaciju dodate neki tufnasti aksesoar kako biste   osvežili izgled i razbili monotoniju. Torba, šešir, kaiš ili rajf sa tufnicama svakako će doprineti svežini i razigranosti vašeg izgleda.

 

 

TEKST: TEODORA JOVANOVIĆ

Teodora Jovanović je studentkinja prve godine Novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Večiti optimista i sanjar, zaljubljenik u umetnost i psihologiju. Inspirišu je ljudi koji biraju da budu srećn