Biljke i suplementi za PMS

Biljke i suplementi za PMS

PMS iliti predmenstrualni sindrom predstavlja niz simptoma i neprijatnosti koje većina žena doživljava jednom mesečno, pred sam ciklus. PMS obuhvata: bolove u glavi, stomaku, grudima, zatim natečenost, bol u mišićima, malaksalost, pojačanu želju za hranom, umor i promenu raspoloženja. Predstavljamo vam mogućnosti za suzbijanje predmenstrualnih sindroma na prirodni način.


 

VIRAK

Zahvaljujući svom specifičnom sastavu ova biljka ima adstrigentno i koagulantno dejstvo, zbog čega se i koristi za skupljanje tkiva i sprečavanje krvarenja.

 

 

ETARSKO ULJE LAVANDE

Ovo ulje u svom sastavu ima linalil acetat. Linanol je opštepoznato po svom antibakterijskom sastavu i umirujućem dejstvu. Pored etarskog ulja, lavanda se može koristiti i u obliku čaja, kapsula ili obloga.

 

FLORAVITEKS KAPI

 Ovo je 100 odsto prirodni preparat na bazi konoplje. Naučnici su dokazali da reguliše hormonski dizbalans kod žena, pri čemu ublažava i bolove PMS-a.

 

 

FOLINOMEL KESICE

Ovaj preparat reguliše menstrualne cikluse, kao i bolove. Sadrži folnu kiselinu, kao i melatonin i kao takav može se bezbedno primenjivati. Sadržaj kesice je potrebno razmutiti u čaši vode.

 

 

 

TEKST: NIKOLINA ŠIPOŠ

Nikolina, zaljubljena u lepo, večiti sanjar i neumorni kreativac. Uvek spremna za svaki izazov, ambiciozna, komunikativna i druželjubiva osoba. Najveću strast i ljubav pronalazim u pisanju i edukovanju sebe.